Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
Élvonalbeli kutatás Ökológiai szemlélet Fenntartható jövő

Támogasd a munkánkat! hu en

Keresés


Szabadszavas keresés

Kategória

Téma

(Kijelölés törlése)
Keresés

Kosár tartalma

0 tétel van

Fizetendő:

Szállítási díj nélkül
Az összeg az ÁFÁ-t tartalmazza

Kosár Megrendelem  

Hír

2023. december 19.

HírMagyarország Pók-Hálója

Az ÖMKi által koordinált és a dm támogatásával 2023-ban megvalósult Pók-Háló citizen science kutatás összegzése

biodiverzitás, pók-háló, citizen science

Részletek
2023. december 15.

Hír
Digitális technológiák az agroökológia szolgálatában

Kutatóintézetünk a PATH2DEA (Paving the Way towards Digitalisation Enabling Agroecology for European Farming Systems) projekt keretében nyáron lezajlott kérőíves felmérés folytatásaként, a Magyarországi Precíziós Állattartásért Egyesülettel közös szervezésben műhelymunkát tartott.

állattenyésztés, legeltetéses húsmarhatartás, digitalizáció

Részletek
2023. december 12.

Hír
Közös kutatásokkal a jövő fenntartható szőlészetéért

November elején rendezte meg az ÖMKi kertészeti csoportja Kőlyuktetőn a 2023 évi Szőlészeti Tervezői Műhelymunkáját az Agroecology-TRANSECT projekt támogatásával. A rendezvény egyik kiemelt célja volt, hogy a környékbeli gazdákkal szoros együttműködést kialakítva, kutatóink többéves közös kísérleteket állítsanak be az egri borvidék szőlészeteiben.

Részletek
2023. december 11.

Hír
12 partnerünk a regeneratív mezőgazdaság útján

Galgahévízen gyűltünk össze a Regeneratív Mezőgazdaság Forradalma programban résztvevő gazdálkodó partnereinkkel november utolsó napján, hogy közösen értékeljük ki a 12 gazdaság talajtani adottságait, az alkalmazott művelési technológiáik előnyeit és hátrányait, valamint, hogy egymás jógyakorlataiból is inspirációt merítve segítsünk javítani a gazdaságok termelékenységén és fenntarthatóságán.

talajvédelem, forgatás nélküli talajművelés, Regeneratív Mezőgazdaság Forradalma

Részletek
2023. december 8.

Hír
Gazdaságok értékelésére kifejlesztett digitális eszközt mutattak be kollégáink a CAPTIVATE projekt keretében

„Digitális eszköz gazdaságok fenntarthatósági értékelésére és szaktanácsolására a KAP intézkedéseivel összefüggésben – (CAPTIVATE EAD tool) bemutató” címmel rendeztük meg szakmai eseményünket Gödöllőn, 2023. november 30-án. A személyes részvétellel zajló eseményt online formában is tudták követni az érdeklődők, így közel 50 gazdálkodó és szaktanácsadó vett részt a EAD szoftver használatának bemutatóján.

Részletek
2023. december 4.

Hír
Láthatatlan gazdagság a talpunk alatt - December 5. a talaj világnapja

December 5-én ünnepeljük a talaj világnapját. A neves nap alkalmából szerte a világon eseményekkel és ismeretterjesztő kampányokkal hívják fel a figyelmet az egészséges termőtalaj fontosságára. A talaj a Földön élő fajok közel 60%-ának ad otthont, nagy mennyiségű szenet és vizet tárol, és élelmiszertermelésünk 95%-át biztosítja. Az ökológiai gazdálkodásban kiemelt szerepe van a talajban rejlő erőforrások fenntartható kezelésének, így az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi) a világnap alkalmából az egészséges talajok jelentőségére és a biogazdálkodás talajvédő szerepére hívja fel a figyelmet. 

talajvédelem, talajművelés, talajegészség

Részletek

Támogatók

  
Az oldalt fejlesztette:

Biztos vagy benne?


Mégsem Igen