Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
Élvonalbeli kutatás Ökológiai szemlélet Fenntartható jövő

Támogasd a munkánkat! hu en

Keresés


Szabadszavas keresés

Kategória

Téma

(Kijelölés törlése)
Keresés

Kosár tartalma

0 tétel van

Fizetendő:

Szállítási díj nélkül
Az összeg az ÁFÁ-t tartalmazza

Kosár Megrendelem  

Hír

2024. március 21.

HírMiről árulkodik egy talpalatnyi föld?

A csillagászati tavasz első napján látványos talajvizsgálatot, egy homokhátsági talajszelvényt mutatott be az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet a Magyar Talajtani Társaság által kezdeményezett, országos akció keretében. Az ismeretterjesztő programmal az egészséges termőtalaj fontosságára hívták fel a figyelmet és a talaj megóvására figyelmeztettek. A termőtalajok minősége mindannyiunk életét és élelmiszerellátását meghatározza, talajaink azonban mára veszélybe kerültek: a nem fenntartható földhasználat és mezőgazdasági gyakorlatok következtében a termőtalajainkat riasztó ütemben veszítjük el, annak ellenére, hogy több olyan művelési mód és tudás birtokában vagyunk, amelyeket szélesebb körben alkalmazva visszafordíthatnánk a vészjósló folyamatokat. 

talajvédelem, regeneratív mezőgazdaság

Részletek
2024. március 21.

Hír
Úton a regeneratív mezőgazdaság felé - Továbbképzés gazdálkodóknak

A Magyar Agroökológia Hálózat Egyesület (MAHE) és az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi) együtt tartottak képzést a regeneratív mezőgazdaságra való áttérésről szántóföldi növénytermesztő és gyepgazdálkodó, állattartó gazdáknak az EIT Food támogatásával. A kétnapos rendezvény előadásokkal, kiscsoportos műhelymunkákkal, beszélgetésekkel és egy közös gazdaságlátogatással zajlott. A magyar rendezvénnyel együtt 5 másik kelet- és közép-európai országban zajlanak hasonló képzések, a regeneratív mezőgazdaság témakörében. 

regeneratív mezőgazdaság, Regeneratív Mezőgazdaság Forradalma

Részletek
2024. március 19.

Hír
Talajkímélő művelési technológiák hatása a talaj biológiai aktivitására

Kutatócsoportunk a regeneratív mezőgazdaság keretei között is alkalmazható agrotechnikákat vizsgálja üzemi körülmények között ökológiai művelésű parcellákon.

Részletek
2024. március 19.

Hír
Öko tápanyag-gazdálkodás és növényvédelem

Frissült a NÉBIH honlapján az ökológiai gazdálkodásban használható termésnövelő anyagok és növényvédelmi célú készítmények listája!  

Részletek
2024. március 10.

Hír
On-farm partnertalálkozót tartott az ÖMKi Füzesgyarmaton

Február utolsó napjaiban, kifejezetten tavaszias időben tartotta kétnapos on-farm partnertalálkozóját az ÖMKi, mely idén a Békés vármegyei Füzesgyarmaton került megrendezésre. Az ország minden tájáról érkeztek gazdálkodók, így a több mint 30 fős társaság hamar meg is töltötte a termet.

ökológiai gazdálkodás, szójatermesztés, szántóföldi gazdálkodás, fajtatesztek, búzafajtatesztek

Részletek
2024. február 22.

Hír
Vállalkozói tevékenység az ökológiai vetőmag- és növénynemesítési ágazatban

Elérhetők az ökológiai vetőmag- és növénynemesítési vállalkozás fellendítését célzó uniós szintű szempontokra összpontosító online képzési sorozat első webináriumának főbb eredményei és anyagai

öko vetőmag, növénynemesítés, liveseeding

Részletek

Támogatók

  
Az oldalt fejlesztette:

Biztos vagy benne?


Mégsem Igen