Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
Élvonalbeli kutatás Ökológiai szemlélet Fenntartható jövő

Támogasd a munkánkat! hu en

Keresés


Szabadszavas keresés

Kategória

Téma

(Kijelölés törlése)
Keresés

Kosár tartalma

0 tétel van

Fizetendő:

Szállítási díj nélkül
Az összeg az ÁFÁ-t tartalmazza

Kosár Megrendelem  

Hír

2023. június 30.

Hír„Ökológiai gazdálkodás – hogyan tovább?” címmel rendeztük meg Szári Szántóföldi Szakmai Napunkat

Ismét nagy sikerrel rendezte meg Szári Szántóföldi Szakmai Napját az ÖMKi, immár harmadik alkalommal. A 2023. június 21-én, Száron a Csoroszlya Farmon lezajlott eseményen közel 80 gazda, feldolgozóiparban dolgozó szakember, szaktanácsadó és érdeklődő vett részt. A változatos szakmai témák mellett a martonvásári ATK MGI Agrártudományi Kutatóközponttal együttműködésben megvalósult közös kísérleteket, az ÖMKi-VSZT-Nébih öko őszi kalászos posztregisztrációs fajtakísérletet, az ökológiai nemesítési tevékenységeinket, valamint a nemesített gabonák fajtakísérleteit is bemutattuk a résztvevőknek.

alakor, tönke, ősgabona, fajtatesztek

Részletek
2023. június 16.

Hír
Füzesgyarmaton rendeztük meg idei első Szántóföldi Szakmai Napunkat

Az ökológiai gazdálkodás iránt érdeklődőknek és a tapasztalt ökológiai gazdálkodók tudásszomjának köszönhetően, közel 60 fő részvételével rendeztük meg az ÖMKI idei évi első szántóföldi bemutatóját 2023. június 2-án, Füzesgyarmaton. Kis, közepes és a hazai viszonylatban meghatározó bio gazdaságok is megtiszteltek bennünket jelenlétükkel.

ökológiai gazdálkodás, szántóföldi gazdálkodás, szántóföldi szakmai napok

Részletek
2023. június 15.

Hír
Műhelymunka a talajok igényeinek felmérése céljából a Dong-ér – Kelő ér vízgyűjtőn

Műhelymunkát szervezett az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet május végén a kecskeméti Kujáni Tanyán, hogy a meghívott gazdálkodók segítségével felmérjék a talajok igényeit a Dong-ér – Kelő ér vízgyűjtőn. Az esemény a „PREPSOIL - Az EU Talajegészség Misszió támogatása” projekt keretében valósult meg.

vízgazdálkodás, talajegészség, vízmegőrzés, talajhasználat

Részletek
2023. június 8.

Hír
Növényvédelem, komposzthasználat és palántanevelés témában tartottunk szakmai napot Zsámbokon

2023. május 31-én tartotta meg zöldségkertészeti témájú szakmai napját az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet Zsámbokon. A rendezvény fókuszában az ökológiai zöldségpalánta előállítás, a komposzthasználat és a növényvédelem állt.

tájfajta paradicsom, palántanevelés, biopalánta, palántanevelő közeg, komposzthasználat

Részletek
2023. június 7.

Hír
Kezdd kicsiben, NEVELD NAGYRA!

Az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet legújabb filmes, cikkes sorozata most a hobbikertészeket szólítja meg növényvédelmi jótanácsokkal. A videókban McMenemy Márk kalauzolja a nézőket az ökológiai növényvédelem praktikáiba, és az ÖMKi szakembereivel együtt megmutatja, miként érdemes belevágni a vegyszermentes kertészkedésbe. A hazai kertek biológiai sokszínűségének feltérképezésére pedig elindult a Pók-Háló - egy önkéntes alapon működő közösségi kutatás -, ahol a pókok megfigyelésével a résztvevők aktívan hozzájárulhatnak a mindennapi életterünk természetközeliségéről alkotott tudásbázis bővítéséhez.

növényvédelem, kiskert, pók-háló

Részletek
2023. június 6.

Hír
Tanácskozás Debrecenben az ökológiai gazdálkodásról

A Debreceni Egyetem Agrár Kutatóintézetek és Tangazdaság Debreceni Tangazdaság és Tájkutató Intézete, az Ökológiai Gazdálkodási Tudásközpont, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Kelet-Magyarországi Biokultúra Egyesület 2023. május 24-én szervezett tanácskozást és szántóföldi bemutatót „Ökológiai gazdálkodás szempontjai napjainkban” címmel a Kelet-Magyarországi ökológiai gazdálkodási rendezvénysorozat keretén belül. A rendezvény helyszíne a  DE AKIT DTTI Látóképi Növénytermesztési Kísérleti Telepe volt.

ökológiai gazdálkodás, ökológiai mezőgazdaság

Részletek

Támogatók

  
Az oldalt fejlesztette:

Biztos vagy benne?


Mégsem Igen