Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
Élvonalbeli kutatás Ökológiai szemlélet Fenntartható jövő

Támogasd a munkánkat! hu en

Keresés


Szabadszavas keresés

Kategória

Téma

(Kijelölés törlése)
Keresés

Kosár tartalma

0 tétel van

Fizetendő:

Szállítási díj nélkül
Az összeg az ÁFÁ-t tartalmazza

Kosár Megrendelem  

Hír

2023. augusztus 28.

HírAgrobiodiverzitás – a jövőnk záloga

Sokakban felmerülhet, miért is olyan fontos a diverzitás, azaz a sokféleség a mezőgazdaságban. Hiszen amíg a gazdálkodók meg tudják termelni a szükséges mennyiségű élelmiszert a fogyasztók számára, addig mi lehet a gond?

Valójában ez a téma sokkal összetettebb, mint gondolnánk, hiszen nemcsak arról van szó, hogy szép és nemes dolog megóvni a körülöttünk élő változatos rovar- és növényvilágot.

biogazdálkodás, biodiverzitás, fajgazdag

Részletek
2023. július 28.

Hír
Felhívás állattenyésztő gazdáknak, szaktanácsadóknak és szervezeteknek

Kérjük, hogy támogassák kutatási munkánk sikerét egy kitöltéssel!

Részletek
2023. július 25.

Hír
Vess, kutass, gyarapíts!

Csatlakozz az ÖMKi és az Agrofutura citizen science kutatásához! Mi adjuk hozzá a komposztot és a magot, tőled pedig, mint gondos kertésztől várjuk a tapasztalatokat.

Részletek
2023. július 4.

Hír
Öko kalászos fajtabemutató a Nyugat-Dunántúlon

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Mezőgazdasági Genetikai Erőforrások Igazgatósága (Nébih MGEI) és az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi) öko kisparcellás őszi búza fajtabemutatót szervezett 2023. június 22-én Röjtökmuzsajon, és a Nébih ökológiai művelésre átállt fertődi Kísérleti Telepén.

Részletek
2023. július 4.

Hír
Élelmiszerbiztonságunk is függ az új GMO szabályozástól

Géntechnológiai szabályokról tárgyal a közeljövőben az Európai Unió, amelyek tervezetét várhatóan 2023. július 5-én ismerteti az Európai Bizottság. Az eddig megismert információk alapján a szakmai szervezetek kritikusan tekintenek a folyamatra. A fő kérdés az, hogy az új géntechnológiákkal (NGT) létrehozott növények kikerülnek-e a GMO szabályozás hatálya alól, és a GMO törvény frissítése behozhatatlan előnybe hozza-e a multinacionális cégeket a növénynemesítés terén. Az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi) az IFOAM Organics Europe (Ökogazdálkodók Európai Szövetsége) tagszervezeteként támogatja azt az állásfoglalást, amelyet a szövetség nemrégiben adott ki, az ökológiai ágazat közös elvárásait megfogalmazva az új szabályozással kapcsolatban.

IFOAM, géntechnológia, GMO

Részletek
2023. június 30.

Hír
„Ökológiai gazdálkodás – hogyan tovább?” címmel rendeztük meg Szári Szántóföldi Szakmai Napunkat

Ismét nagy sikerrel rendezte meg Szári Szántóföldi Szakmai Napját az ÖMKi, immár harmadik alkalommal. A 2023. június 21-én, Száron a Csoroszlya Farmon lezajlott eseményen közel 80 gazda, feldolgozóiparban dolgozó szakember, szaktanácsadó és érdeklődő vett részt. A változatos szakmai témák mellett a martonvásári ATK MGI Agrártudományi Kutatóközponttal együttműködésben megvalósult közös kísérleteket, az ÖMKi-VSZT-Nébih öko őszi kalászos posztregisztrációs fajtakísérletet, az ökológiai nemesítési tevékenységeinket, valamint a nemesített gabonák fajtakísérleteit is bemutattuk a résztvevőknek.

alakor, tönke, ősgabona, fajtatesztek

Részletek

Támogatók

  
Az oldalt fejlesztette:

Biztos vagy benne?


Mégsem Igen