Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
Élvonalbeli kutatás Ökológiai szemlélet Fenntartható jövő

Támogasd a munkánkat! hu en

Keresés


Szabadszavas keresés

Kategória

Téma

(Kijelölés törlése)
Keresés

Kosár tartalma

0 tétel van

Fizetendő:

Szállítási díj nélkül
Az összeg az ÁFÁ-t tartalmazza

Kosár Megrendelem  

Ökotermékek hazai kiskereskedelme - MNVH

Az ökotermékek hazai kiskereskedelmi forgalmi adatainak és fogyasztási trendjeinek szisztematikus gyűjtése és közzététele

Jelenleg nincsenek elérhető adatok az ökológiai élelmiszerek hazai kiskereskedelmi forgalmáról, ezen belül a hazai termékek arányáról, illetve a lakossági biotermék fogyasztás trendjeinek alakulásáról. Ahhoz, hogy megalapozottan lássuk az ökológiai élelmiszerek piaci helyzetét és jövőképét, szükség van a fenti adatok szisztematikus gyűjtésére, elemzésére és közzétételére.  

A munka célja, hogy a piaci adatok ismeretében a szakpolitikai döntések megalapozottsága nőjön, az ökológiai termelésbe bekapcsolódó szereplők gazdasági sikeressége fokozódjon. 

trade

Tevékenységek

  • A Nielsen által gyűjtött kiskereskedelmi forgalmi adatok megvásárlása mellett, az Agrárközgazdasági Intézettel (AKI) egyeztetett módszertannal adatokat gyűjtünk a hazai ökológiai élelmiszerelőállítók termelési volumenéről, értékesítési csatornáiról és a kiskereskedelemben megjelenő hazai biotermékek piaci részesedéséről.  
  • Reprezentatív fogyasztói felmérést végzünk a bio élelmiszerek egyes termékcsoportjainak fogyasztási szokásairól, melyet rendszeresen megismétlünk, hogy trendek kirajzolására alkalmas adatbázist építsünk. 

Várható eredmények

  • Hiánypótló adatok a bio élelmiszerek hazai kiskereskedelmi forgalmáról, ezen belül a hazai termékelőállítóktól származó biotermékek arányáról.  
  • Reprezentatív adatok a hazai biotermék-fogyasztásról és annak trendjeiről, termékcsoportonként.  

Kontakt személy

Györéné Kis Gyöngyi

Kutató

Okleveles környezetgazdálkodási agrármérnök

gyongyi.kis@biokutatas.hu

+36 30 093 7591


Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat

A kutatások megvalósítását a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) támogatja: www.videkihalozat.eu

Támogatók

  
Az oldalt fejlesztette:

Biztos vagy benne?


Mégsem Igen