Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
Élvonalbeli kutatás Ökológiai szemlélet Fenntartható jövő

Támogasd a munkánkat! hu en

Keresés


Szabadszavas keresés

Kategória

Téma

(Kijelölés törlése)
Keresés

Kosár tartalma

0 tétel van

Fizetendő:

Szállítási díj nélkül
Az összeg az ÁFÁ-t tartalmazza

Kosár Megrendelem  

Híreink

2023. június 9.

NövényvédelemNövényvédelmi felhívás 2023. június

2023 időjárása egészen másképpen alakult, mint az előző évek tavasza, hűvösebb volt, több csapadékot kaptunk, és sajnos több hullámban hűlt fagypont alá a hőmérséklet.

Sok helyen emiatt egyáltalán nem lehet termésre számítani, a kajszitermést a márciusi fagyok, a cseresznyetermést az áprilisi fagybetörés tette tönkre, olyannyira, hogy még a házikertekben, a lakóházak közötti védett területeken sincs termés. Ennek ellenére nem szabad elhanyagolni a termés nélkül maradt fák növényvédelmét, mivel a lombozatot számos kórokozó, kártevő támadhatja.

növényvédelem, növényvédelmi felhívás, növényvédőszer

Részletek
2023. június 8.

Hír
Növényvédelem, komposzthasználat és palántanevelés témában tartottunk szakmai napot Zsámbokon

2023. május 31-én tartotta meg zöldségkertészeti témájú szakmai napját az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet Zsámbokon. A rendezvény fókuszában az ökológiai zöldségpalánta előállítás, a komposzthasználat és a növényvédelem állt.

tájfajta paradicsom, palántanevelés, biopalánta, palántanevelő közeg, komposzthasználat

Részletek
2023. június 7.

Növényvédelem
Mi fán terem? A csonthéjasok környezetbarát növényvédelme

Kezdd kicsiben, NEVELD NAGYRA! Növényvédelem a biokertben sorozat 3. rész 

biokertészkedés, csonthéjasok, ökológiai növényvédelem

Részletek
2023. június 7.

Hír
Kezdd kicsiben, NEVELD NAGYRA!

Az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet legújabb filmes, cikkes sorozata most a hobbikertészeket szólítja meg növényvédelmi jótanácsokkal. A videókban McMenemy Márk kalauzolja a nézőket az ökológiai növényvédelem praktikáiba, és az ÖMKi szakembereivel együtt megmutatja, miként érdemes belevágni a vegyszermentes kertészkedésbe. A hazai kertek biológiai sokszínűségének feltérképezésére pedig elindult a Pók-Háló - egy önkéntes alapon működő közösségi kutatás -, ahol a pókok megfigyelésével a résztvevők aktívan hozzájárulhatnak a mindennapi életterünk természetközeliségéről alkotott tudásbázis bővítéséhez.

növényvédelem, kiskert, pók-háló

Részletek
2023. június 6.

Növényvédelem
Amit a fuzariózisról tudni érdemes

A kalászos gabonákat a bio és a konvencionális termesztési környezetben is rengeteg betegség képes megtámadni. A lombozatot megfertőző kórokozók mellett – sajnos – vannak olyan betegségek is, amelyek a kalászt, illetve a termést adó gabonaszemeket betegítik meg. Ezen betegségek közül a kalászfuzariózis az, amely messze a legnagyobb problémát okozza.

ökológiai gazdálkodás, szántóföldi növényvédelem, fuzariózis

Részletek
2023. június 6.

Növényvédelem
Szántóföldi károsítók természetes ellenségei

A biotermesztési környezetben levő szántóföldi növénykultúrákat ugyanazok a kártevők fenyegetik, amelyek a konvencionális termesztési környezetben is veszélyeztetik az adott kultúra termését. A kártevők elleni küzdelemben ugyanakkor a konvencionális termesztést folytató gazdák szinte kizárólag csak a kémiai növényvédelemre támaszkodnak. Még akkor is, ha ez egyre költségesebb és egyre több technológiai „lyuk” van a betiltott, illetve engedély-megújításban nem részesült készítmények miatt.

biogazdálkodás, szántóföldi diverzifikáció, szántóföldi növényvédelem

Részletek

Támogatók

  
Az oldalt fejlesztette:

Biztos vagy benne?


Mégsem Igen