Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
Élvonalbeli kutatás Ökológiai szemlélet Fenntartható jövő

Támogasd a munkánkat! hu en

Keresés


Szabadszavas keresés

Kategória

Téma

(Kijelölés törlése)
Keresés

Kosár tartalma

0 tétel van

Fizetendő:

Szállítási díj nélkül
Az összeg az ÁFÁ-t tartalmazza

Kosár Megrendelem  

Hír

2023. augusztus 29.

HírVáltozatos talajtakarással a biológiai sokszínűségért

Minden élőlénynek megvan a helye az ökoszisztémában. A biológiai sokféleség életünk elengedhetetlen alapja. Tiszta levegőt és vizet, jó minőségű termőtalajt, a növények beporzását, élelmet és egyéb hasznos nyersanyagokat biztosít nekünk, egészségünk és élelmiszerbiztonságunk alapkövét jelenti. A biológiai sokféleség csökkenése óriási probléma, hiszen az élet, a túlélés biztosítéka sérül általa. Az iparszerű mezőgazdaság nemcsak okozója, de elszenvedője is a pusztulás folyamatának. Jövőnk és teli éléskamránk záloga a természettel nagyobb összhangban működő agrárium, mely életteret biztosít számos fajnak, amellett, hogy élelmiszerellátásunkat is biztosítja. Az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi) az őszi vetések közeledtével a változatosság megőrzésére és a megfelelő talajtakarásra bíztat.

talajtakarás, sorköztakaró, agrobiodiverzitás

Részletek
2023. augusztus 28.

Hír
Agrobiodiverzitás – a jövőnk záloga

Sokakban felmerülhet, miért is olyan fontos a diverzitás, azaz a sokféleség a mezőgazdaságban. Hiszen amíg a gazdálkodók meg tudják termelni a szükséges mennyiségű élelmiszert a fogyasztók számára, addig mi lehet a gond?

Valójában ez a téma sokkal összetettebb, mint gondolnánk, hiszen nemcsak arról van szó, hogy szép és nemes dolog megóvni a körülöttünk élő változatos rovar- és növényvilágot.

biogazdálkodás, biodiverzitás, fajgazdag

Részletek
2023. július 28.

Hír
Felhívás állattenyésztő gazdáknak, szaktanácsadóknak és szervezeteknek

Kérjük, hogy támogassák kutatási munkánk sikerét egy kitöltéssel!

Részletek
2023. július 25.

Hír
Vess, kutass, gyarapíts!

Csatlakozz az ÖMKi és az Agrofutura citizen science kutatásához! Mi adjuk hozzá a komposztot és a magot, tőled pedig, mint gondos kertésztől várjuk a tapasztalatokat.

Részletek
2023. július 4.

Hír
Öko kalászos fajtabemutató a Nyugat-Dunántúlon

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Mezőgazdasági Genetikai Erőforrások Igazgatósága (Nébih MGEI) és az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi) öko kisparcellás őszi búza fajtabemutatót szervezett 2023. június 22-én Röjtökmuzsajon, és a Nébih ökológiai művelésre átállt fertődi Kísérleti Telepén.

Részletek
2023. július 4.

Hír
Élelmiszerbiztonságunk is függ az új GMO szabályozástól

Géntechnológiai szabályokról tárgyal a közeljövőben az Európai Unió, amelyek tervezetét várhatóan 2023. július 5-én ismerteti az Európai Bizottság. Az eddig megismert információk alapján a szakmai szervezetek kritikusan tekintenek a folyamatra. A fő kérdés az, hogy az új géntechnológiákkal (NGT) létrehozott növények kikerülnek-e a GMO szabályozás hatálya alól, és a GMO törvény frissítése behozhatatlan előnybe hozza-e a multinacionális cégeket a növénynemesítés terén. Az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi) az IFOAM Organics Europe (Ökogazdálkodók Európai Szövetsége) tagszervezeteként támogatja azt az állásfoglalást, amelyet a szövetség nemrégiben adott ki, az ökológiai ágazat közös elvárásait megfogalmazva az új szabályozással kapcsolatban.

IFOAM, géntechnológia, GMO

Részletek

Támogatók

  
Az oldalt fejlesztette:

Biztos vagy benne?


Mégsem Igen