Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
Élvonalbeli kutatás Ökológiai szemlélet Fenntartható jövő

Támogasd a munkánkat! hu en

Keresés


Szabadszavas keresés

Kategória

Téma

(Kijelölés törlése)
Keresés

Kosár tartalma

0 tétel van

Fizetendő:

Szállítási díj nélkül
Az összeg az ÁFÁ-t tartalmazza

Kosár Megrendelem  

Híreink

2024. június 19.

HírJelentkezési lehetőség fenntartható mezőgazdaság szaktanácsadói listára

A CAPTIVATE projekt megvalósítása során, de időszakán túlívelően az ÖMKi egy olyan szaktanácsadói partnerségi kör kialakítására törekszik, amelynek tagjaival az eseti, alkalmi lehetőségeknél rendszeresebb együttműködés válhat lehetővé. 

Részletek
2024. június 7.

Hír
Új projekt - Organic Yields UP Kick-off találkozó (Frick, Svájc, a FiBL Switzerland szervezésében)

Az Európai Horizont program finanszírozásból négy éven át tartó Organic Yields UP projekt 2024. február elején kezdődött meg. A projekt 2024. február 27-28. között tartotta az első találkozóját melynek keretében, a Svájci Ökológiai Mezőgazdasági kutatóintézet (FiBL Switzerland) házigazdaként hívta össze 13 európai országból a 17 partnert, egy olyan projekt beindítására, amelyben közös erőfeszítéseik az ökológiai gazdálkodás hozamának növelését célozzák.

Részletek
2024. június 7.

Hír
Gazdálkodói igényfelmérés a PHITO applikáció fejlesztéséhez

Segítsd az ÖMKi munkáját, és fejleszd velünk a PHITO applikációt!

digitális mezőgazdaság, PHITO

Részletek
2024. június 3.

Hír
Ökológiai gazdálkodás regeneratív módon

Az ökológiai gazdálkodás fontos témáit érintettük az ÖMKI 2024. május 29-én Füzesgyarmaton „Ökológiai gazdálkodás regeneratív módon – talajművelés, gabona- és fehérjenövény termesztés” címmel megrendezett Szántóföldi Szakmai Napján, ahol a gazdálkodók mellett más, az ökológiai ágazatban tevékenykedő szakemberek is részt vettek.

Részletek
2024. május 28.

Hír
A növényi szaporítóanyagok forgalomba hozatalára és az új génkezelési technikákra (NGT) vonatkozó szakpolitikai újdonságok

Az Európai Bizottság 2023 júliusában két jogalkotási javaslatot terjesztett elő, egyrészt az úgynevezett új génkezelési technikák (NGT) segítségével előállított genetikailag módosított élőlények (GMO) deregulációját (a megkötések, a szabályok megszüntetése, vagy enyhítése), másrészt a vetőmagok forgalmazására vonatkozó jogszabályok reformjára vonatkozó javaslatot. Az uniós intézmények azóta nagy figyelemmel vitatják meg ezt az ügyet közös döntéshozatali eljárásaik keretében. 

öko vetőmag, növénynemesítés, NGT, szaporítóanyag

Részletek
2024. május 23.

Hír
A vegyes ökológiai kertészet (market garden) jövedelmezőségének kulcsa – workshopot tartottunk Terényben

Az ÖMKi meghívására Magyarországon tartott workshopot Jean-Martin Fortier, a biointenzív kertészet egyik legismertebb nemzetközi képviselője. Az esemény során a „The Market Gardener” díjnyertes könyv szerzője bevezette az érdeklődőket a kisléptékű biointenzív gazdálkodás rejtelmeibe, valamint bemutatta azon technikákat és eszközöket, amelyek a biokertészetet nyereségessé teszik. Az eseménynek a MagosVölgy Ökológiai Gazdaság adott otthont, a gyakorlatban is bemutatva egy árutermelő gazdaság működését.

Részletek

Támogatók

  
Az oldalt fejlesztette:

Biztos vagy benne?


Mégsem Igen