Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
Élvonalbeli kutatás Ökológiai szemlélet Fenntartható jövő

Támogasd a munkánkat! hu en

Keresés


Szabadszavas keresés

Kategória

Téma

(Kijelölés törlése)
Keresés

Kosár tartalma

0 tétel van

Fizetendő:

Szállítási díj nélkül
Az összeg az ÁFÁ-t tartalmazza

Kosár Megrendelem  

2024. április 19. Hír

Nevelj te is tájfajta paradicsomot!

Az ÖMKi 2024-ben elérhető paradicsom tájfajtái - Fajtaválaszték és dátumok

Immáron hatodik éve lesznek országszerte megvásárolhatóak az öko tájfajta paradicsompalántáink április végén, május elején, a tájfajták népszerűsítésében évek óta partner Lidl Magyarország áruházláncnál.

A Lidl üzletekben az értékesítés várhatóan a következő napokon indul (a készlet erejéig):   

Április 25. csütörtök reggel  

Május 2. csütörtök reggel   

Érdemes minél hamarabb odaérni az üzletekbe, hogy mindenki hazavihesse a tájfajta paradicsomokat. 

Közvetlenül a termelőtől

Május 2-a után lesz lehetőség a palánta vásárlásra Zsámbokon, közvetlenül a termelőtől, előre meghirdetett napokon, a készlet erejéig. Kérjük figyeld ezt a felületet, itt tesszük közzé majd, hogy pontosan mikor.

 

A 2024-es tájfajta választék

CEGLÉDI SÁRGA TÁJFAJTA 

A Cegléd egy kezdetben lassabb növekedésű, erős szárú tájfajta, melyet sűrű bokrosodás jellemez, alig kell kötözni. Bogyóját éretten igazán könnyen meg lehet különböztetni tájfajta társaitól, mivel szép sárgás-narancsos szín jellemzi. Zamata nyersen fogyasztva a legemlékezetesebb, hiszen ropogós, édes ízével igazi mediterrán hangulatot teremt. A kezdő háziasszonyok barátja, mivel nagyon könnyen feldolgozható, vékony a héja, és bárkinek kínáljuk, a siker garantált.

Cegléd tájfajta

FADDI TÁJFAJTA 

A Fadd tájfajta egy vastagszárú, erélyes növekedésű paradicsom, mely kerti kiültetés és kedvező időjárás esetén akár kétméteres magasság fölé is megnő. Egészen október végéig virágzik, folyamatosan terem. A lilás-rózsaszínes terméseknek gyümölcsös, édes zamata elsősorban friss fogyasztásra javasolt, kiváló salátákhoz vagy önmagában, köretnek. Különleges, kisebb méretű, tojásdad alakú bogyója miatt hamar népszerűvé válik a családban. A vékony héj és a könnyű kirepedés miatt eltarthatósági ideje rövid, ezért is érdemes frissen elfogyasztani.

Faddi

MÁRIAPÓCSI KOKTÉL TÁJFAJTA 

A Máriapócs tájfajta mind a kert, mind a konyha ideális szereplője. A kertészek szeretni fogják erős szárát és gyors növekedését, gombabetegségekkel szembeni toleranciáját és folyamatos termésérését. Apró szemű bogyói miatt friss fogyasztásra ajánlott, bármikor feldobható vele a saláta vagy a hidegtál, de a kertben vagy a teraszon sétálva is könnyen csemegézhetünk róla. A fajta üde, fiatalosan telt édességével, finom illatával és tetszetős alakjával nélkülözhetetlen alapanyaga lesz a nyári és őszi ételeknek.

Máriapócs tájfajta

TOLNA MEGYEI RONGYOS TÁJFAJTA 

A Tolna tájfajta a gondos gazda keze alatt erős szárú és növekedésű tájfajtává érik, mely általában 140-150 cm magasra nő. Nagy, kissé lapított, barázdált bogyói magas létartalmúak, így elsősorban befőzésre alkalmasak, de frissen fogyasztva is ínycsiklandóak. Kellemes zamatú termése a Magyar Gasztronómia Egyesület tagjainak kóstolásán a nagyszemű, húsos fajták közül a legjobb helyezést érte el. Talpraesett és tapasztalt kertészeknek ajánljuk nevelését, akik nem rettennek meg a fajta folyamatos növekedésétől és erőteljes kacsosodásától, ami intenzív zöldmunkát igényel.

Tolna megye tájfajta

 

Miért érdemes tájfajtát nevelni és hogyan segít az ÖMKi? 

Olvasd el a Föld napján megjelent cikkünket!

 

PARADICSOMPALÁNTA NEVELÉSRŐL ÉS ÖKO PARADICSOMTERMESZTÉSRŐL ITT IS TALÁLSZ HASZOS INFORMÁCIÓKAT! 

Támogatók

  
Az oldalt fejlesztette:

Biztos vagy benne?


Mégsem Igen