Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
Élvonalbeli kutatás Ökológiai szemlélet Fenntartható jövő

Támogasd a munkánkat! hu en

Keresés


Szabadszavas keresés

Kategória

Téma

(Kijelölés törlése)
Keresés

Kosár tartalma

0 tétel van

Fizetendő:

Szállítási díj nélkül
Az összeg az ÁFÁ-t tartalmazza

Kosár Megrendelem  

Indul a CAPTIVATE projekt!

Az ÖMKi szervezésében december elején, Budapesten került megrendezésre a "KAP ismeretátadás a gazdálkodók értékelése, képzése és szaktanácsadása útján" (CAP Transfer of Information Via Assessment, Training & Extension) projekt indító partnerségi találkozója.

A 2024. október 31-ig tartó program célja egy olyan gazdaközpontú értékelési és képzési rendszer kidolgozása, amely összekapcsolja az EU közös agrárpolitikájának (KAP) követelményeit a bevált és innovatív környezetgazdálkodási gyakorlatokkal, a különféle intézkedések jobb végrehajtása, a támogatások nagyobb mértékű igénybevétele, a fenntartható termelés hatékonyságának növelése és a természeti környezet védelme érdekében.

A javaslat az EU aktuális stratégiai irányvonalaihoz - mint például a Green Deal, Farm to Fork, Organic Action Plan - kapcsolódó tudásátadásra és szakképzésre összpontosít az új KAP-al összefüggésben. A fő cél az, hogy a gazdálkodók:

  • jobban megértsék a támogatási feltételrendszer szabályait,
  • az öko-termesztési módszereket,
  • a kapcsolódó kötelezettségvállalásokat; ehhez kapcsolódóan
  • felelősségteljesebben és tudatosabban válasszák ki (gazdaságértékelő eszközzel támogatva) és
  • vegyenek részt az egyes rendszerekben, hatékonyabban hajtsák végre az intézkedéseket.

Az indító partnerségi találkozó során a konzorcium tagjai bemutatták szervezetüket, áttekintették a projekt célkitűzéseit, a munkacsomag vezetők részletesen ismertették a tervezett szakmai feladatokat, egyeztették az adminisztratív teendőket, és megállapodtak az első munkaütemhez kapcsolódó lépések elindításáról.

Az összejövetelen minden projektpartner személyesen képviseltette magát. A találkozó nyitott, együttműködő és konstruktív légkörben zajlott, amelyet a rendezvény kötetlen elemei is színesítettek.

Nagy öröm a számunkra, hogy a következő három évben együtt dolgozhatunk a projekt partnereivel és résztvevőivel!

Partnerek:

  • ÖMKi, Magyarország (koordinátor)
  • Agroinstitut, Szlovákia
  • FiBL-AT, Ausztria
  • IPS Konzalting, Horvátország
  • Neumann János Egyetem, Magyarország

A végrehajtás időszaka: 2021. november 1. - 2024. október 31.

A projektet az EU Erasmus+ Partnerségi együttműködések a szakképzési szektorban (KA220-VET) programja támogatja.

1

Kapcsolódó tartalmak és további cikkek ebben a kategóriában

2019. augusztus 8.

Nemzetközi projektek
Értékelési és képzési rendszer - CAPTIVATE

CAPTIVATE "KAP ismeretátadás a gazdálkodók értékelése, képzése és szaktanácsadása útján" (CAP Transfer of Information Via Assessment, Training & Extension)  

Részletek
2020. december 1.

Hír
Építsd meg a saját okos rovarcsapdád!

Mezőgazdasági szaktanácsadók egy olyan költséghatékony megoldást fejlesztettek ki, amely egyszerű mobileszközök ‒ olcsó használt androidos okostelefonok ‒ és nyílt forráskódú webes technológia kombinálásával lehetővé teszi a gyümölcsültetvényeken előforduló kártevők gradációjának online követését.

Részletek
2021. március 26.

Hír
EU-s szinten prioritás az ökológiai gazdálkodás fejlesztése

Megjelent az új Ökogazdálkodási Cselekvési Terv

Részletek

Kapcsolódó és további elemek a Shopban

Kiadvány
Mezei aszat

A mezei aszat egyre nagyobb problémát jelent, különösen a nagy szervesanyag-tartalmú szántóterületeken gazdálkodók számára, ökológiai és konvencionális gazdálkodásban egyaránt. Ha sikerül megtelepednie, akkor kitartó munkára van szükség ahhoz, hogy az állományát elfogadható szintre szorítsuk vissza. 

Részletek

Rendezvény
Ökológiai gazdálkodás – Éves ágazati szakmai nap 2022

Fejlődési utak az új Nemzeti Cselekvési Terv az Ökológiai Gazdálkodás Fejlesztéséért (ÖCST) tükrében

Részletek

Kiadvány
Bioburgonya - Minőség a termesztés minden lépésében

Sokoldalúságának köszönhetően a burgonya kiválóan alkalmas a közvetlen értékesítésre. Ha a kereskedelem és az ipar számára termelünk, a magas termesztési és gépesítési költségek mellett jó terméshozamokra van szükség. A kiváló minőség érdekében a legnagyobb gondossággal kell eljárnunk a munka minden lépésében, a vetőgumó előkészítésétől a növényvédelmen, a tápanyag- és vízellátáson keresztül a betakarításig és a tárolásig. Ez a termesztéstechnológiai ajánlás jó alapot ad a magas minőségű termékek előállításához. A professzionális termesztők szakértői tanácsokkal és az ajánlott irodalom segítségével mélyíthetik el még inkább ismereteiket.

Kiadványaink elektronikus formátumban ingyenesen letölthetők. A nyomtatott kiadványok, a nyomtatási díj kifizetése után rendelhetők meg. Postai kiszállítás esetén itt a webáruházban rendelheti meg a terméket. Amennyiben személyesen, az irodánkban szeretné átvenni a kiadványokat, kérjük írjon e-mailt az info@biokutatas.hu címre.

Részletek

Támogatók

  
Az oldalt fejlesztette:

Biztos vagy benne?


Mégsem Igen