Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
Élvonalbeli kutatás Ökológiai szemlélet Fenntartható jövő

Támogasd a munkánkat! hu en

Keresés


Szabadszavas keresés

Kategória

Téma

(Kijelölés törlése)
Keresés

Kosár tartalma

0 tétel van

Fizetendő:

Szállítási díj nélkül
Az összeg az ÁFÁ-t tartalmazza

Kosár Megrendelem  

2018. február 28.

HírAz ÖMKi Pénzügyi és kontrolling munkatársat keres!

Az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi) pályázatot hirdet Pénzügyi és kontrolling munkatárs munkakör betöltésére

állás

Részletek
2018. február 22.

Hír
Elindult a jelentkezés a Legyél Te is Biokertész! tanfolyamra

Az ÖMKi (Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet) és a Háromkaptár Biokert a tavalyi első kurzus sikerére alapozva idén is megszervezi a Legyél Te is Biokertész! tanfolyamot.

bio élelmiszer, bio gyümölcs, bio zöldség, biogazda, biogazdálkodás, egészséges táplalkozás, tanfolyam

Részletek
2018. február 9.

Hír
Mi a fenntartható jövőre szavazunk!

Ön is úgy gondolja, hogy az ÖMKi-vel nemcsak egy fenntartható kezdeményezést, hanem az ökológiai mezőgazdaság népszerűsítését és a biogazdák szélesebb körű elismerését támogatja? Kérem, segítse szavazatával az ÖMKi munkáját! Hogy könnyebb legyen a döntés, olvasson bele rövid bemutatkozónkba és tekintse meg az ÖMKi videót!

bio élelmiszerek, biogazda, biogazdálkodás, fenntarthatóság

Részletek
2018. február 1.

Hír
ÖMKi: A genomszerkesztésnek nincs helye a biogazdálkodás gyakorlatában

A biomozgalom – melynek az ÖMKi 2011 óta meghatározó hazai képviselője – már 1993-ban nyilvánosan elzárkózott a genetikailag módosított élőlények alkalmazásától, majd 1999-ben európai szabályozás is született a génmódosított szervezetek és származékaik ökológiai gazdálkodásban való alkalmazásának teljes tiltásáról. Szigorú szabályok biztosítják, hogy milyen módszerek elfogadottak az ökológiai növénynemesítésben és vetőmag-előállításban. A biotechnológiai eljárások ugyanakkor folyamatosan fejlődnek. Az elmúlt években olyan új, úgynevezett genomszerkesztési technológiák jelentek meg, melyek alkalmazási és detektálási lehetőségei, s így jogszabályi helyzete is éles vitákat eredményezett. A nemzetközi és a hazai ökológiai ágazat is aggodalmát fejezte ki ezen eljárások biztonságosságát illetően, és elutasítja alkalmazásukat az ökológiai gazdálkodásban. A választóvonal a hagyományos nemesítés és a génmódosítás között mindeközben egyre inkább halványulni látszik.

biogazda, biogazdálkodás, génmódosítás, géntechnológia, GMO, ökológiai gazdálkodás, biomozgalom, génszerkesztési eljárások

Részletek
2018. január 9.

Hír
Az Év Agrárembere díj közönségszavazása – Csáki Tamás, az ÖMKi méhészeti kutatásainak vezetője kategória döntős!

Büszkék vagyunk arra, hogy Csáki Tamás, az ÖMKi méhegészségügyi kutatásainak vezetője „A jövő agrárszakembere” kategóriájában indul Az Év Agrárembere díjért.

Év Agrárembere díj, méhegészségügy, méhészet

Részletek
2017. december 23.

Hír
Áldott Karácsonyt és Boldog Új Évet kívánunk!

Tekintse meg képeslapunkat, melyen összefoglaltuk a 2017. évi munkánk kiemelkedő eseményeit. Köszönjük, hogy érdeklődésével, részvételével, támogatásával Ön is hozzájárul az ÖMKi sikeréhez és a hazai ökológiai mezőgazdaság fejlődéséhez!

Részletek

Támogatók

  
Az oldalt fejlesztette:

Biztos vagy benne?


Mégsem Igen