Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
Élvonalbeli kutatás Ökológiai szemlélet Fenntartható jövő

Támogasd a munkánkat! hu en

Keresés


Szabadszavas keresés

Kategória

Téma

(Kijelölés törlése)
Keresés

Kosár tartalma

0 tétel van

Fizetendő:

Szállítási díj nélkül
Az összeg az ÁFÁ-t tartalmazza

Kosár Megrendelem  

Elkészült a BIOEAST régió agroökológiai kezdeményezéseit bemutató térkép

A BIOEAST kezdeményezés Agroökológiai Tematikus Munkacsoportja (TWG) 2023. március 28-án nyilvánossá tette a régió különböző agroökológiai kezdeményezéseit bemutató interaktív térképet. A kezdeményezés átfogóbb célja a 11 közép- és kelet-európai, illetve balti országok (BG, CZ, HU, EE, HR, LI, LV, PL, RO, SI, SK) tagminisztériumainak és kutatóintézeteinek mozgósítása az együttműködésre és közös munkára az agroökológiai rendszerek kiépítése érdekében. 

A térkép egy részletes kérdőív és az érintett érdekelt felekkel folytatott konzultációk alapján készült, és fő célja, hogy azonosítsa és láthatóvá tegye a BIOEAST partnerországokban már létező agroökológiai kezdeményezéseket. Ez az interaktív térkép egyfajta platformként szolgál az agroökológiai élő laboratóriumok és hasonló kezdeményezések, projektek felfedezéséhez annak érdekében, hogy javuljon a szervezett makroregionális együttműködés a nemzetközi projekt- és pályázat tekintetében.

MKi hírek fejléce (4)_1

A térképen jelenleg 6 ország kezdeményezései láthatók, azonban ez folyamatosan frissül az újonnan beérkező BIOEAST-országok kezdeményezéseivel. 

Amennyiben Ön koordinál vagy részt vesz egy agrorökológiára összpontosító élő laboratóriumban, kutatási infrastruktúrában vagy azzal egyenértékű együttműködésben és szeretné láthatóságát növelni, kérjük, töltse ki az angol nyelvű kérdőívet, vagy lépjen kapcsolatba az Agrorökológia TWG koordinációjával: valeria.csonka@biokutatas.hu. 

A térkép itt érhető el: BIOEAST MAP OF AGROECOLOGICAL INITIATIVES 

 

Kapcsolódó tartalmak és további cikkek ebben a kategóriában

2019. augusztus 8.

Nemzetközi projektek
BIOEAST

A BIOEAST célja, hogy egy tudásalapú, fenntartható és körforgásos biomassza-alapú gazdasági stratégiát dolgozzon ki és 2022-ig egy makro-regionális kutatási és innovációs stratégiai programot alakítson ki a közép-és kelet-európai makro-régió számára, amely nevesíti a közös kutatási és innovációs prioritásokat.

Részletek
2020. április 3.

Hír
BIOEAST magas-szintű szakpolitikai konferencia

BIOEAST kezdeményezés, mint az uniós Zöld Megállapodás mozgatórugója a közép- és kelet-európai régióban

Részletek
2023. május 8.

Hír
Közösségi tervezés gyakorlatai az agroökológiában: Agroecology-TRANSECT műhelymunka Magyarországon

Öt ország szakembereivel közösen tartott háromnapos műhelymunkát április 19-21. között Budapesten és Tokajban az ÖMKi az Agroecology-TRANSECT projekt keretében. A  Wageningeni Egyetemmel közösen szervezett esemény célja az volt, hogy segítse a projekt kutatás-fejlesztésben aktív szereplőit a szükséges transzdiszciplináris megközelítés praktikus részleteinek az elsajátításában.

Részletek

Kapcsolódó és további elemek a Shopban

Kiadvány
Növényvédelem a csonthéjasok ökológiai termesztésében

A csonthéjasok eredményes ökotermesztésének egyik sarkalatos pontja a nagyszámú kórokozó és kártevő elleni hatékony védekezés. A megelőző (preventív) eljárások – mint például az ellenálló fajták, jégvédő háló vagy az esővédő fólia alkalmazása – mellett ma már rendelkezésre állnak hatékony közvetlen (direkt) védekezési módszerek is. Ez az információs kiadvány bemutatja a főbb kórokozókat és kártevőket, és ismerteti a lehetséges preventív és direkt védekezési eljárásokat.

Kiadványaink elektronikus formátumban ingyenesen letölthetők. A nyomtatott kiadványok, a nyomtatási díj kifizetése után rendelhetők meg. Postai kiszállítás esetén itt a webáruházban rendelheti meg a terméket. Az ár a szállítási díjat tartalmazza. Amennyiben személyesen, az irodánkban szeretné átvenni a kiadványokat, kérjük írjon e-mailt az info@biokutatas.hu címre.

Részletek

Könyvek
Magtermesztők Kézikönyve

A kis kiszerelésű ÖMKi ’Élő Sorköz’ vetőmagkeverék és a ’Magtermesztők kézikönyve’ átmenetileg nem rendelhető, külön megkeresés esetén sem (a teljesítést végző partner váltása miatt). Az átállást követően ismét elérhetőek lesznek e termékeink webshopunkban. Addig megértő, szíves türelmét kérjük és köszönjük!
A nagy kiszerelésű magkeverék, s más nyomtatott kiadványaink elérhetőségét a folyamat nem befolyásolja, azok továbbra is rendelhetők.

Részletek

Kiadvány
Szója fajta- és termesztés- technológiai tesztek ökológiai gazdaságokban - 2016

Az alábbi kiadványt nem lehet nyomtatott formában megrendelni. Az online verzió ingyenesen letölthető a jobboldali, információs sávban lévő linkre kattintva.

A világ szójatermelése 2016-ra meghaladta a 320 millió tonnát, amelynek csak mintegy 20%-a tekinthető génmódosítás-mentesnek, tanúsítással pedig ennek a mennyiségnek csak alig egyötöde rendelkezik. Ezen belül is egy kisebb részarányt képvisel az ökológiai tanúsítású szója. 

Részletek

Támogatók

  
Az oldalt fejlesztette:

Biztos vagy benne?


Mégsem Igen