Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
Élvonalbeli kutatás Ökológiai szemlélet Fenntartható jövő

Támogasd a munkánkat! hu en

Keresés


Szabadszavas keresés

Kategória

Téma

(Kijelölés törlése)
Keresés

Kosár tartalma

0 tétel van

Fizetendő:

Szállítási díj nélkül
Az összeg az ÁFÁ-t tartalmazza

Kosár Megrendelem  

Hír

2023. január 20.

HírRészt vettünk a Talajélet Konferencián

Az ÖMKi munkatársai is részt vettek a Nemesnádudvaron január 16.-án megrendezett Talajélet Konferencián, aminek témája a talajegészség megőrzése és a regeneratív mezőgazdaság volt, kihangsúlyozva a no till talajművelést. A rendezvényt a Talajmegújító Gazdák Egyesülete (TMG) szervezte, több, a témában érintett szervezet és cég bevonásával.  A közvetlen tapasztalatcsere és tudásátadás lehetőségeit mintegy 260 résztvevő, többnyire  gyakorló gazda élvezhette.

talajegészség, talajmegújítás, no till, talajregeneráció

Részletek
2023. január 9.

Hír
Lássuk, mit hozott 2022 az ökológiai mezőgazdaságnak!

Extra kihívásokban bővelkedő éve volt 2022 az egész magyar mezőgazdaságnak. A nehézségek azonban ismét arra figyelmeztetnek, hogy a körülöttünk drasztikusan változó világban felértékelődnek és megbízható támpontot biztosítanak a jövőálló agroökológiai termelési módszerek. A bio termeléshez és átálláshoz minden eddiginél több uniós és hazai forrás áll a magyar gazdák rendelkezésére, a 2022-ben megszületett hazai öko cselekvési terv pedig a szektor további fejlődését ösztönzi. Az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi) szerteágazó és bővülő kutatásaival, valamint az EU-s projektekben növekvő szerepvállalásával erősíti a hazai tudásátadást és a fenntarthatósági fordulatot.

Részletek
2022. december 20.

Hír
Felhívás gazdáknak

Várják a gazdák jelentkezését a RethinkAction projektbe!

RethinkAction, felhívás

Részletek
2022. december 15.

Hír
ALL-Ready: harmadik teszthálózat találkozó

A harmadik ALL-Ready teszthálózat találkozóra 2022. november 21-23. között került sor az ÖMKi szervezésében, ezúttal Budapesten. A hálózat célja, hogy kisléptékű tesztkörnyezetként működjön és kipróbálja, illetve visszajelzést adjon az ALL-Ready projekt során kifejlesztett eszközökről és ajánlásokról. A projekt fontos vállalása, hogy együttműködést alakítson ki a szereplők között és előkészítse a közös tevékenységeket az agroökológiai élő laboratóriumok és kutatási infrastruktúrák között Európában.

on-farm, agroökológia, kutatási program, teszthálózat, európai

Részletek
2022. december 12.

Hír
Tápanyag-utánpótlás és palántanevelés az ökológiai zöldségtermesztésben

Az ÖMKi Kertészeti munkacsoportja a 2022. évben végzett zöldségtermesztési kutatásait mutatta be december 9-ei online rendezvényén. A műhelymunka első részében az öko palántanevelés tőzeghasználatáról volt szó, pontosabban a tőzeg alternatív anyagokkal való kiváltásának lehetőségeiről. A második részben ökológiai kápia paprika termesztésben végzett tápanyag-utánpótlási kísérletünket mutattuk be a résztvevőknek.

palántanevelés, tápanyag-utánpótlás, ökológiai zöldségtermesztésben, Dr. Tóth Ferenc, Gyöngyösi Emese, Zöldkomposzt, Allacherné Szépkuthy Katalin, Kertészeti műhelymunka, tőzeg

Részletek
2022. december 5.

Hír
Ajándékozz tudást karácsonyra!

Lepd meg szeretteidet nyomtatott kiadványainkkal és ingyenesen elérhető tudásbázisunkkal, aminek segítségével jövőre sikeresen próbálhatjátok ki az ökológiai gazdálkodás gyakorlatait.

ÖMKi tudástár, szakmai kiadvány

Részletek

Támogatók

  
Az oldalt fejlesztette:

Biztos vagy benne?


Mégsem Igen