Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
Élvonalbeli kutatás Ökológiai szemlélet Fenntartható jövő

Támogasd a munkánkat! hu en

Keresés


Szabadszavas keresés

Kategória

Téma

(Kijelölés törlése)
Keresés

Kosár tartalma

0 tétel van

Fizetendő:

Szállítási díj nélkül
Az összeg az ÁFÁ-t tartalmazza

Kosár Megrendelem  

2018. május 4.

Hír6. Nemzetközi Ökológiai Mezőgazdasági Tudományos Konferencia

2013-ban az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet szervezte Egerben a Nemzetközi Ökológiai Mezőgazdasági Tudományos Konferenciát (ICOAS), melynek folytatása 2015-ben Pozsonyban zajlott, idén pedig a festői Esterházy Kastély ad számára helyet, Kismartonban. A konferencia célja, hogy összekapcsolja az ökológiai gazdálkodásért tevékenykedő kutatókat, hogy a legfrissebb tudományos eredményeket és az ökológiai gazdálkodásában elért fejleményeket megoszthassák egymással.

Nemzetközi Ökológiai Mezőgazdasági Tudományos Konferencia, ökológiai gazdálkodás, ömki, szakmai esemény

Részletek
2018. május 3.

Hír
Bio beszállítókat keres a LIDL!

A LIDL Magyarország 2018-ban szeretné tovább növelni hazai beszállítói körét, eddig nem érintett új, illetve szűkített területekre fókuszálva, ezért a diszkontlánc „LIDL Beszállítói Akadémia” címen májusban rendezi meg az idei év első eseményét, a Bio és Mentes Napot. Bio, glutén- és cukormentes termékek piaci szereplői számára nyílik lehetőség, hogy csatlakozzanak a Lidl Magyarország beszállítói partnereihez.

bio, bioélelmiszer, biogazdaság, egészséges táplálkozás, Lidl

Részletek
2018. április 23.

Hír
ÖMKi Talajtól a tányérig kampány – a csendes bioforradalom

Hazánkban kevesen ismerik az ökogazdálkodás valós előnyeit és korlátait. Ugyanakkor a társadalmi igény érezhetően növekszik a kémiai szerek által dominált élelmiszer-termelés megváltoztatására, és az egészségesebb, környezetkímélőbb alternatívák keresésére. Az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi) pontosan ezért indította útjára a biogazdálkodás és bioélelmiszer-fogyasztás népszerűsítését célzó, öt hónapon át tartó online kampányát. A Talajtól a tányérig kampány célja, hogy hitelesen, szakmai alapokon, ugyanakkor érthetően mutassa be a hazai fenntartható élelmiszer-termelést, megszólítva a biogazdákat és rávilágítva az ökológiai kutatás fontosságára.

bio, bioélelmiszer, biogazda, egészséges életmód, fenntarthatóság, környezetvédelem, ökológiai gazdálkodás, Talajtól a tányérig

Részletek
2018. április 3.

Hír
Szakmai nap a változatos ökológiai szántóföldi gazdálkodásról

A növényi diverzifikáció kihívásai ökológiai művelésű szántón címmel rendezett az ÖMKi szakmai napot Kompolton, csaknem napra pontosan egy évvel a 2017 márciusában Mezőberényben megtartott szántóföldi szakmai napot követően, hasonlóan széleskörű érdeklődéssel övezve. A fokozott érdeklődést mi sem mutatta jobban, mint a helyszínváltozás, az Eszterházy Károly Egyetem Fleischmann Rudolf Kutatóintézetének helyisége már nem volt elegendő a közel 70 regisztrált résztvevő befogadására. A rendezvény témája, az ökológiai szántóterületek diverzifikációja aktuális problémára kereste a megoldási lehetőségeket, ugyanis a jelenlegi talajhasználat a hazai ökológiai szántón is gabona-centrikus, a maghüvelyesek, alternatív kisgabonák részaránya csekély.

biobúza, bioélelmiszer, biogabona, biogazdálkodás, fenntarthatóság, ökológiai gazdálkodás, növényi diverzifikáció, kenyérbúza, szakmai esemény

Részletek
2018. március 19.

Hír
Fogadjon örökbe egy tájfajta paradicsomot!

Gazdák generációitól örököltük – de elfelejtettük őket. Most kihoztuk a génbankok hűtőiből!

bio paradicsom, paradicsom, tájfajta, génmegőrzés

Részletek
2018. március 13.

Hír
Meghívó: 2018. 03.28. Szántóföldi Szakmai Nap

Az elmúlt évekhez hasonlóan az ÖMKi idén is megrendezi a Szántóföldi Szakmai Napot, “A növényi diverzifikáció kihívásai ökológiai művelésű szántón”címmel, 2018. március 28-án.

bio élelmiszer, bio gabona, fenntarthatóság, környezetvédelem, ökológiai gazdálkodás, szántóföldi szakmai napok, szántóföldi gazdálkodás

Részletek

Támogatók

  
Az oldalt fejlesztette:

Biztos vagy benne?


Mégsem Igen