Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
Élvonalbeli kutatás Ökológiai szemlélet Fenntartható jövő

Támogasd a munkánkat! hu en

Keresés


Szabadszavas keresés

Kategória

Téma

(Kijelölés törlése)
Keresés

Kosár tartalma

0 tétel van

Fizetendő:

Szállítási díj nélkül
Az összeg az ÁFÁ-t tartalmazza

Kosár Megrendelem  

Kiadvány

Ellenálló fajták gyümölcs-
termesztők részére – Almatermésűek

Nyomtatott verzió ára: 2 638 Ft + ÁFA / db

Elektronikus formátum
PDF

Jellemzők
Színes

Oldalszám
44


Letöltés elektronikus formátumban

 Fajtakatalógus
almatermésűek


Általános szerződési feltételek

Ebben a kiadványban almatermésű fajok (alma, körte, birs, naspolya és ázsiai körte) biotikus és abiotikus stresszel szemben valamilyen módon ellenálló fajtáiról olvashat. Olyan termesztőknek szól ez a gyűjtemény, akik minél kevesebb növényvédőszer felhasználásával igyekeznek minőségi gyümölcsöt termeszteni.

A rezisztencia vagy tolerancia, mint képesség, a fajta genetikai tulajdonsága. Adott kórokozóval vagy abiotikus tényezővel szembeni tűrőképességet jelent. A nagyobb tűrőképesség a termesztésben kisebb növényvédelmi kockázattal jár, mely alacsonyabb növényvédőszer igényt, ezáltal költségcsökkentést jelent a termesztőnek. Továbbá kisebb környezetszennyezést és egészségesebb gyümölcsöt biztosít a fogyasztónak.

A kiadványban bemutatott fajtákat egyes hazai vizsgálatok, a vonatkozó szakirodalom és a fajtaforgalmazók ajánlásai alapján válogattuk össze. Lehet találni közöttük nagyüzemi termesztésre és házikertbe illőt is, hogy mindenki megtalálja a termesztési céljának megfelelőt. Részletes, hosszú távú, ökológiai termesztési körülmények között végzett hazai vizsgálati eredmények sajnos még nem állnak rendelkezésre a bemutatott fajtákról, ezért a katalógus nem tekinthető ajánlati fajtajegyzéknek. A rendelkezésre álló ismeretek összefoglalásával célja azonban a környezettudatos termesztők segítése a telepítés előtti részletes tájékozódásban, információgyűjtésben.

Kiadványaink elektronikus formátumban ingyenesen letölthetők. A nyomtatott kiadványok, a nyomtatási díj kifizetése után rendelhetők meg. Postai kiszállítás esetén itt a webáruházban rendelheti meg a terméket. Az ár a szállítási díjat tartalmazza. Amennyiben személyesen, az irodánkban szeretné átvenni a kiadványokat, kérjük írjon e-mailt az info@biokutatas.hu címre.

Ellenálló fajták gyümölcs-
termesztők részére – Almatermésűek

2 638 Ft + ÁFA / db

db
Kosárba teszem

Támogatók

  
Az oldalt fejlesztette:

Biztos vagy benne?


Mégsem Igen