Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
Élvonalbeli kutatás Ökológiai szemlélet Fenntartható jövő

Támogasd a munkánkat! hu en

Keresés


Szabadszavas keresés

Kategória

Téma

(Kijelölés törlése)
Keresés

Kosár tartalma

0 tétel van

Fizetendő:

Szállítási díj nélkül
Az összeg az ÁFÁ-t tartalmazza

Kosár Megrendelem  

2021. április 19. Hír

Támogasd a hazai biogazdálkodást adód 1%-val!

2021. januárjától az Ökológiai Mezőgazdaság Kutatóintézet tulajdonosa az idén húszéves Sárközy Péter Alapítvány a Biokultúráért.

Az alapítványt 2001-ben, Dr. Solti Gábor, az alginit felfedezője kezdeményezésére hozták létre, Dr. Sárközy Péter professzor, a Biokultúra Egyesület (ma: Magyar Biokultúra Szövetség) egyik alapítója és örökös tiszteletbeli elnöke emlékére, a magyar mezőgazdaság és azon belül is az ökológiai gazdálkodás ügyét állhatatosan szolgáló szellemisége fenntartásárára.

A tulajdonosváltás keretében januártól a Sárközy Péter Alapítvány biztosítja, hogy folytatni tudjuk független hazai kutató és ismeretterjesztő munkánkat. Mi pedig igyekszünk a Sárközy Péter Alapítvány hagyományait és szellemiségét tovább vinni és népszerűsíteni.

Most itt a lehetőség, hogy adód 1%-ával Te is hozzájárulj Sárközy Péter Alapítvány működéséhez, és ezáltal a fenntartható mezőgazdaság, az egészséges és környezetbarát élelmiszer-rendszerek hazai fejlesztéséhez!

Ha támogatod a Sárközy Péter Alapítványt:

  • fejleszteni tudjuk non-profit kutatási tevékenységünket az ökológiai gazdálkodás hazai fellendítéséért,
  • eredményesen tudjuk terjeszteni a gyakorlati kutatási eredményeinket szakmai kiadványok, rendezvények, videók és szakcikkek segítségével,
  • tovább erősödhet ismeretterjesztő és szemléletformáló tevékenységünk, amellyel széles körben hirdetjük az ökológiai gazdálkodás jelentőségét,
  • hozzájárulsz, hogy itthon is erősödjön az ökológiai gazdálkodás érdekképviselete és ezáltal a biogazdaságok száma, így segíted a fenntartható hazai élelmiszer-termelést,
  • támogatod a Sárközy Péter Tudományos Emlékülést és a Sárközy Péter által képviselt biokultúra szellemiség fennmaradását.

Adód 1%-áról május 20-ig van lehetőséged rendelkezni!

Részletek: https://nav.gov.hu/nav/szja1_1/1_1_szazalek

Sárközy Péter Alapítvány a Biokultúráért adószáma: 18173682-1-13

Kapcsolódó tartalmak és további cikkek ebben a kategóriában

2021. január 15.

Hír
Partnereket keresünk állattenyésztési kutatásunkhoz!

Részletek
2021. szeptember 20.

Hír
Egy estére most Te is bio kutató lehetsz!

Az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet első alkalommal nyitja meg kapuit a Kutatók Éjszakáján.

Részletek
2018. január 9.

Hír
Az Év Agrárembere díj közönségszavazása – Csáki Tamás, az ÖMKi méhészeti kutatásainak vezetője kategória döntős!

Büszkék vagyunk arra, hogy Csáki Tamás, az ÖMKi méhegészségügyi kutatásainak vezetője „A jövő agrárszakembere” kategóriájában indul Az Év Agrárembere díjért.

Részletek

Kapcsolódó és további elemek a Shopban

Kiadvány
Ökológiai szemléletű gyeptelepítés elmélete és gyakorlata - 2015

A természetközeli állapotú gyepek jelentős mértékben járulnak hozzá Európa biodiverzitásához, jóllehet napjainkra a kontinens területének csupán kis részét borítják (Dengler et al. 2014, Bakker & Berendse 1999). 

Részletek

Kiadvány
Tájfajta paradicsom katalógus

Az alábbi kiadványt nem lehet nyomtatott formában megrendelni. Az online verzió ingyenesen letölthető a jobboldali, információs sávban lévő linkre kattintva.

Részletek

Kiadvány
Ökológiai búzatermesztési kutatások: on-farm fajtatesztek eredményei - 2017

Az alábbi kiadványt nem lehet nyomtatott formában megrendelni. Az online verzió ingyenesen letölthető a jobboldali, információs sávban lévő linkre kattintva.

A búza az ökológiai gazdaságok legnagyobb területen termesztett szántóföldi növénye, melynek jelentősége a tönkölypiac zavarai miatt az elmúlt években tovább nőtt. On-farm típusú búza fajtatesztjeinket 2012 őszén indítottuk el és az ígéretesnek tűnő fajtákat folyamatosan igyekszünk biztosítani a kísérletekben résztvevő gazdálkodók számára. Az eltelt öt év alatt eddig közel húsz helyszínen mintegy negyven búza fajtát vizsgáltunk.

Részletek

Támogatók

  
Az oldalt fejlesztette:

Biztos vagy benne?


Mégsem Igen