Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
Élvonalbeli kutatás Ökológiai szemlélet Fenntartható jövő

Támogasd a munkánkat! hu en

Keresés


Szabadszavas keresés

Kategória

Téma

(Kijelölés törlése)
Keresés

Kosár tartalma

0 tétel van

Fizetendő:

Szállítási díj nélkül
Az összeg az ÁFÁ-t tartalmazza

Kosár Megrendelem  

ÖKO-FELDTAGE 2019

Megnyitotta kapuit a második biogazdálkodási expo a németországi Grebensteinben. A német FiBL (ökológiai mezőgazdasági kutatóintézet) által szervezett szabadtéri óriásrendezvénynek a Kasseli Egyetem bio tangazdasága ad otthont.

Biogazdálkodási expo Németországban

Július 3-án és 4-én számtalan fórum, műhelymunka és előadás által elméleti szinten, míg a kiállítók és bemutatók révén gyakorlati oldalról is megismerhetik az idelátogatók az ökológiai gazdálkodás legjobb technológiáit és innovációit.

Mezőgazdasági gépek

A több mint 10 hektáros helyszín első részén a biogazdálkodásban is használható növény-, és állatvédelmi lehetőségeket sorakoztatnak fel a kiállítók. Tovább haladva megismerkedthetünk komposztálási módszerekkel és az ehhez szükséges gépi megoldásokkal.
És hamár gépek, számtalan az eredményesség növelésé érdekében bevethető mezőgazdasági és állattenyésztési gépeket is bemutatnak működés közben, ami alátámasztja a biogazdálkodáshoz szükséges hagyományos és modern megoldások ötvözetének létjogosultságát.

A modern vívmányok sorából természetesen nem maradhatnak ki a drónok sem, amik segítségével könnyen pásztázhatjuk tábláinkat, időben felismerve a fertőzési gócpontokat, így megelőzhetjük a nagyobb problémákat.

Számos ökologiai vetőmag forgalmazó is jelen van, és az igazit keresők kisparcellás bemutatón, élőben is megcsodálhatják a különféle biotermesztésre ajánlott gabona-, és zöldségfajtákat.

Öko megoldások a biogazdálkodáson túl

A biogazdalkodáson túl nagy figyelmet fordítanak a kiállítók az egyéb öko megoldásokra is. A műanyagmentesség jegyében például újrahasználható kávéspoharakat osztanak. Ezen túl, a soktényezős biogazdálkodás egyik legfontosabb szereplői, a beporzók is kitüntetett figyelmet kaptak: a téma jegyében számtalan vadvirágos magkeveréket csodálhattunk meg több bemutatóparcellán is. A szokványos ajándéktárgyak helyett itt ilyen magkeverékeket vihetnek haza a tudatos látogatók.

 

A hesseni tartomány kis lankái között megbúvó helyszínen egyedi élményt nyújt ez az esemény a hazai ökogazdálkodóknak is. A kiállítások, bemutatók és vitatémák önmagukban is különlegesek, hiszen még Németországban is páratlan az ökogazdálkodás ilyen széleskörű szakmai bemutatása. A hangulatot tovább fokozza az ökogazdálkodásból származó alapanyagokból készült természetes, friss, ízgazdag bio-ételek és italok sokasága.

Ha valaki ellátogat ide, megértheti, hogy a bio nemcsak egy szó, nem egy múló hóbort, vagy divatirányzat, hanem tudatos, a bolygónk fenntartásához szükséges, komoly szakmai tudáson alapuló, innovatív gazdálkodási forma. A bio hivatás, tudatosság, a bio a jövő. Aki nem hiszi, járjon utána, mondjuk a legközelebi Öko-Feldtage alkalmával. 😉

Támogatók

  
Az oldalt fejlesztette:

Biztos vagy benne?


Mégsem Igen