Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
Élvonalbeli kutatás Ökológiai szemlélet Fenntartható jövő

Támogasd a munkánkat! hu en

Keresés


Szabadszavas keresés

Kategória

Téma

(Kijelölés törlése)
Keresés

Kosár tartalma

0 tétel van

Fizetendő:

Szállítási díj nélkül
Az összeg az ÁFÁ-t tartalmazza

Kosár Megrendelem  

Nagy Lecsó kampányzáró családi nap – Nagy nevekkel főzünk augusztus 26-án

Az ÖMKi Talajtól a Tányérig biokampánya lassan a végéhez közeledik. Az ÖMKi márciusban indította el a Talajtól a Tányérig kommunikációs kampányát, amely a biogazdálkodást és bioélelmiszer-fogyasztást népszerűsíti. Az öthónapos on-line közösségi akciónk célja, hogy hitelesen, szakmai alapokon, ugyanakkor érthetően mutassuk be a hazai fenntartható élelmiszer-termelést, reflektorfénybe helyezve a biogazdákat és az ökológiai innovációt.

REGISZTRÁLOK!

 

Az idei év augusztus 26-án, Domonyvölgyben, a Lázár Lovasparkban tartjuk meg a kampányt lezáró családi rendezvényünket, a „Nagy Lecsót”, ahol együtt ünnepelhetjük a ‘bio-t’ egy közös főzés keretében. Ezzel egy napon és egy helyszínen rendezzük meg az on-farm kutatói hálózatunk méhészeti ágának ökológiai szövetkezet alapító ülését. Az on-farm kutatói hálózat méhészeti ágában elsősorban káros szermaradványoktól mentes, fenntartható méhegészségügyi és termelési technológiákat kutatunk. A hálózatban együttműködő, évről évre sokasodó, jelenleg 100 termelő méhészet vesz részt. A közös munka és az összefogás eredményességét szövetkezeti formában kívánják tovább erősíteni. Az események fővédnöke, Dr. Nagy István agrárminiszter.

A Nagy Lecsó az agrár-szaktanácsadók továbbképzéséhez kapcsolódó szakmai rendezvény is egyben. Az igazolt részvételért a NAK 2 kreditpontot ír jóvá.

Helyszín: Domonyvölgy, Lázár Lovaspark
Időpont: 2018. augusztus 26.

 

A Nagy Lecsón szőlészeti, szántóföldi, kertészeti és méhészeti kutatási ágazatainkból mutatunk be hiteles hazai termelőket, megismertetjük a biogazdálkodásban rejlő gyümölcsöző lehetőségeket és az ÖMKi által végzett ökológiai innováció legfrissebb eredményeit. Az egész napos program házigazda szerepét Ivancsics Ilona, művészeti vezető látja el. Az esemény fénypontja, a Nagy Lecsófőzés, ahol a Bocuse d’Or nyertes séfpáros, Szulló Szabina és Széll Tamás, valamint a Zizi kalandjai vegán gasztroblog szerzője, Nagy Zita gondoskodik az ínycsiklandó ebéd elkészítéséről. Dr. Andrási Nóra, a Nóri mindenmentes konyhája blog szerzője és Nagy Réka, az Ökoanyu is a résztvevők között lesz. A rendezvény fő célkitűzése, hogy felhívja a figyelmet a környezettudatos, ökológiai élelmiszer-termelésre, és arra, hogy mindennapi döntéseinkkel is tehetünk a jobb jövőért.

Az esemény programja letölthető innen.

A rendezvényen való részvétel regisztrációhoz kötött: REGISZTRÁCIÓ

 

Jegyárak:

Elővételes felnőtt jegy: 4200 Ft/db

Paradicsom Szépségverseny résztvevői jegy: 3400 Ft/db

16 éves kor alatt ingyenes a belépés!

 

 

Kóstoljunk bele együtt a hazai fenntartható agrárium sokszínűségébe!

Várjuk szeretettel!

Facebook esemény

Támogatók

  
Az oldalt fejlesztette:

Biztos vagy benne?


Mégsem Igen