Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
Élvonalbeli kutatás Ökológiai szemlélet Fenntartható jövő

Támogasd a munkánkat! hu en

Keresés


Szabadszavas keresés

Kategória

Téma

(Kijelölés törlése)
Keresés

Kosár tartalma

0 tétel van

Fizetendő:

Szállítási díj nélkül
Az összeg az ÁFÁ-t tartalmazza

Kosár Megrendelem  

Megháromszorozták az ökológiai gazdálkodás támogatási keretösszegét!

A Vidékfejlesztési programból a gazdálkodók 2018 decemberében ismét pályázhattak támogatásra az ökológiai gazdálkodásra való áttéréshez, illetve az ökogazdálkodás fenntartásához.

Az ökológiai pályázat meghirdetésekor a rendelkezésre álló keretösszeg 12 milliárd forint volt, azonban a gazdálkodók által benyújtott igény jóval meghaladta ezt a számot. Közel 36 milliárd forintra adtak be kérelmet a termelők.

Az agrárminisztérium reakciója az ökológiai pályázat kérelmeire

Erre reagálva Nagy István agrárminiszter csütörtökön úgy nyilatkozott, hogy az ökológiai gazdálkodás pályázat keretösszegét a szaktárca megháromszorozza, ezzel lehetővé téve, hogy minden érvényes pályázatot beadott gazdálkodó bekapcsolódhasson a tanúsított ökológiai gazdálkodásba. Az ökogazdálkodásba bevont területek nagysága a döntés nyomán várhatóan ismét jelentősen növekedni fog, megközelítve a 2020-ig kitűzött 350.000 hektáros célértéket.

Örömmel fogadtuk a bejelentést” – mondta Dr Drexler Dóra, az ÖMKi ügyvezetője. „Az öko pályázat újra megnyitásáért több éven át erős szakpolitikai lobbit folytattunk, csakúgy, mint a támogatási feltételek szigorításáért, amely részben szintén megvalósult. Így a most kihirdetett pályázatokban a legelők és gyepek ökológiai művelése már csak kapcsolódó állattartás esetén támogatható” – emelte ki. „A magam részéről a szántóterületek és az ökológiai gyümölcs- és szőlőültetvények vonatkozásában is jelentős növekedést várok” – tette hozzá a szakember.

Támogatók

  
Az oldalt fejlesztette:

Biztos vagy benne?


Mégsem Igen