Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
Élvonalbeli kutatás Ökológiai szemlélet Fenntartható jövő

Támogasd a munkánkat! hu en

Keresés


Szabadszavas keresés

Kategória

Téma

(Kijelölés törlése)
Keresés

Kosár tartalma

0 tétel van

Fizetendő:

Szállítási díj nélkül
Az összeg az ÁFÁ-t tartalmazza

Kosár Megrendelem  

növényvédelem, ömki, szőlészet, talajvédelem, szőlő   2019. július 18. Hír

Második alkalommal a C&A programban

Az idei C&A kampány középpontjában a biodiverzitás megőrzése áll. Ezért a hazai szőlészetek számára kifejlesztett sokfajú sorköztakaró technológiánk elterjesztésével pályáztunk és nyertünk.

A szőlészetek pályázatával nyertünk

A C&A alapítvány számos olyan közhasznú szervezetet támogat, amely tevékenységével hozzájárul a fenntartható fejlődéshez. Megtiszteltetés számunkra, hogy idén már második alkalommal vehetünk részt mi is a programban. Az idei C&A kampány középpontjában a biodiverzitás megőrzése áll. Ezért a hazai szőlészetek számára kifejlesztett sokfajú sorköztakaró technológiánk elterjesztésével pályáztunk és nyertünk.

Ráadásul idén minket választottak ki a világszerte zajló több mint 200 projekt közül, hogy szerepeljünk a kampányt bemutató kisfilmben is. A forgatás az egyik legrégebbi on-farm partnerünknél, a kísérletekben 2012 óta részt vevő Tojak-Hétszőlő birtokon (Hétszőlő Tokaj) valósult meg, ahol Makai Gergely birtokigazgatóval fantasztikus környezetben mutathattuk be, hogy a sorközökbe vetett fajgazdag takarónövényzet minként járul hozzá a talaj védelméhez, ezzel a szőlő növényvédelméhez, és hogyan biztosít életteret a legkülönbözőbb élő szervezetek számára.
Az ÖMKi Élő Sorköz talajtakaró növényei csak úgy burjánzottak a meredek lejtőkön, a vadmurok csipkézett, fehér virágaival pedig szinte légiessé tette a látványt. Egy következő bejegyzésben azt is eláruljuk majd nektek, hogy a szépségen túl miért került bele ez a növény is a magkeverék válogatásba. Addig is következzenek a forgatás alkalmával készült képek.

Támogatók

  
Az oldalt fejlesztette:

Biztos vagy benne?


Mégsem Igen