Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
Élvonalbeli kutatás Ökológiai szemlélet Fenntartható jövő

Támogasd a munkánkat! hu en

Keresés


Szabadszavas keresés

Kategória

Téma

(Kijelölés törlése)
Keresés

Kosár tartalma

0 tétel van

Fizetendő:

Szállítási díj nélkül
Az összeg az ÁFÁ-t tartalmazza

Kosár Megrendelem  

ömki, RELACS, paradicsom, bio paradicsom, réz, rézkiváltás   2021. november 25. Hír

Kutatásainkról közérthetően

Rézkiváltási kísérlet paradicsomban

A RELACS projekt rézkiváltási kísérletét nemcsak szőlészetben, de paradicsom kultúrában is elvégeztük. A növényvédelmi kísérlet Szigetmonostoron, Pethő Áron ökológiai gazdaságában került beállításra fóliasátor alatt, aminek során négy kezelés került összehasonlításra.

Az első kezelés egyáltalán nem kapott gombaölőszert, a másodiknál Áron már bevált réz és Polyversum alapú kezelése lett alkalmazva, a harmadik kezelésben a RELACS projekt keretében kapott rézalternatívát, egy növényikivonat került kipróbálásra, míg az utolsó kezelésében ez a növénykivonat lett kombinálva Áron már bevált technológiájával, azzal a különbséggel, hogy a réz helyett a növényikivonat lett alkalmazva. A növényvédőszeres kezeléseket kiegészítve, mind a négy parcella növényeiről a beteg levelek folyamatosan eltávolításra kerültek.

Bár az adatok még feldolgozás alatt vannak, az első tapasztalatok alapján azt lehet megállapítani, hogy a növényvédőszeres kezelést nem kapott parcellákról több beteg levelet kellett eltávolítani, mivel itt nagyobb mértékben fertőzte az Alternária a növényeket.

A témában szakmai összefoglaló és hamarosan videó is készül majd, amiben Pethő Áron és Trugly Bence, a kísérlet vezetője részletesen beszámolnak tapasztalataikról.


A RELACS Európai Uniós projekt fő célja, hogy felmérje a résztvevő EU-s országok ökológiai ágazatainak jelenlegi igényeit a külső forrásból származó inputanyagokra, és megoldásokat nyújtson a vitatható anyagfelhasználás kiváltására.  Itt olvashatsz bővebben a projektről: https://biokutatas.hu/hu/page/show/relacs-152050

RELACS-Screen-RGB

Kapcsolódó tartalmak és további cikkek ebben a kategóriában

2021. január 15.

Hír
Magyar kiválóságok között az ÖMKi tájfajta paradicsompalántái

Bekerültünk a Highlights of Hungary-be

Részletek
2019. december 11.

Hír
“RÉZ HELYETT CUKORRAL” – véget ért az első kísérleti év

Részletek
2021. február 4.

Hír
Tájfajta paradicsomaink Magyarország kiválóságai között

Február 18-ig itt adhatod le voksodat az általad leginkább díjazott jelöltekre, köztünk ránk is!

Részletek

Kapcsolódó és további elemek a Shopban

Kiadvány
On-farm kutatás 2012

Az alábbi kiadványt nem lehet nyomtatott formában megrendelni. Az online verzió ingyenesen letölthető a jobboldali, információs sávban lévő linkre kattintva.

Az ÖMKi 2012-ben kezdte meg on-farm kutatási programját. Az on-farm kutatási hálózat nem más, mint a hazai ökológiai gazdaságokban megvalósuló üzemi kísérletek rendszere.

Részletek

Rendezvény
Szántóföldi Szakmai Nap 2023 Füzesgyarmat

Fókuszban a talajművelés, a gabona- és fehérjenövény termesztés

Részletek

Kiadvány
A paradicsomvész korai tüneteinek észlelése multispektrális gépi látással

Az alábbi kiadványt nem lehet nyomtatott formában megrendelni. Az online verzió ingyenesen letölthető a jobboldali, információs sávban lévő linkre kattintva.

Részletek

Támogatók

  
Az oldalt fejlesztette:

Biztos vagy benne?


Mégsem Igen