Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
Élvonalbeli kutatás Ökológiai szemlélet Fenntartható jövő

Támogasd a munkánkat! hu en

Keresés


Szabadszavas keresés

Kategória

Téma

(Kijelölés törlése)
Keresés

Kosár tartalma

0 tétel van

Fizetendő:

Szállítási díj nélkül
Az összeg az ÁFÁ-t tartalmazza

Kosár Megrendelem  

2020. július 24. Média

Kenyérsütés ősgabonákból a Jenői Pékségben, Budajenőn

Egészségesek és jót tesznek a Földnek! Ha kíváncsi vagy arra, hogy miért lehet a jövő gabonája a tönke és az alakor és hogyan lehet belőlük jó kenyeret készíteni, akkor nézd meg videónkat!

Az idei online Szántóföldi Szakmai Napok eseményünkön Ormós Gabriella, a KovászLabor szakmai közösség alapítója és a Jenői Pékség tulajdonosa az ősgabonákkal (tönke, alakor) kapcsolatos kenyérsütési tapasztalatait ismertette. Dr. Mikó Péter, az Agrártudományi Kutatóközpont (ATK) munkatársa, pedig ezeknek a gabonáknak az értékes beltartalmi mutatóiról beszélt.

A jó minőségű kovászos kenyér alapja a jó minőségű liszt. Ezért is különösen fontos, hogy a kenyér termékpályájának különböző szereplői jobban megismerhessék egymást, megoszthassák tapasztalataikat és igényeiket, valamint eljuthassanak hozzájuk a legújabb kutatási eredmények is.

Ebből a célból indítottuk el a gazda-molnár-pék műhelymunkákat, valamint hoztuk létre és bővítjük folyamatosan a gazda-molnár-hántoló-pék térképünket. Adatbázisunk folyamatosan bővül! Amennyiben szeretnél csatlakozni, töltsd ki a honlapunkon található űrlapunkat: https://biokutatas.hu/hu/page/show/gabona-adatbazis

Kapcsolódó tartalmak és további cikkek ebben a kategóriában

2020. július 20.

Média
Ökológiai őszi búza és ősgabona fajtatesztek

Ökológiai őszi búza és ősgabona fajtatesztek Zselízben, a Biocentrum Ökogazdaságban.

Részletek
2020. július 22.

Média
Helyi búzafajták használata, feldolgozása

Helyi búzafajták használata, feldolgozása az Eleven Portán - Hántolás folyamata és a köves malom előnyei. 

Részletek
2020. június 25.

Hír
Az ősgabonáknak kulcsszerepük lehet a jövőben

Évezredek óta velünk vannak, ott is teremnek, ahol a modern búzák nem, magas a beltartalmi értékük, egészségesek, különleges az ízük és készen állnak a jövő természeti kihívásaira: a tájfajta ősgabonák nem csak kiállták az idők próbáját, de kulcsszerepet kaphatnak a jövőben is.

Részletek

Kapcsolódó és további elemek a Shopban

Magkeverék
ÖMKi Élő Sorköz vetőmagkeverék

Egységár: 2 940 Ft + ÁFA/kg

Részletek

Magkeverék - kis kiszerelésben
ÖMKi Élő Sorköz vetőmagkeverék (kis kiszerelésben)

Egységár: 2 939 Ft + ÁFA/kg

Részletek

Kiadvány
A paradicsom ökológiai termesztése

Az ökológiai zöldségtermesztés egyik legkedveltebb kultúrája a paradicsom. Alapvető elvárás, hogy az ökológiai termesztésből származó bioparadicsom konvencionális terményekhez viszonyított magasabb árát a jobb minősége és íze tegye indokolttá. 

Részletek
  
Az oldalt fejlesztette:

Biztos vagy benne?


Mégsem Igen