Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
Élvonalbeli kutatás Ökológiai szemlélet Fenntartható jövő

Támogasd a munkánkat! hu en

Keresés


Szabadszavas keresés

Kategória

Téma

(Kijelölés törlése)
Keresés

Kosár tartalma

0 tétel van

Fizetendő:

Szállítási díj nélkül
Az összeg az ÁFÁ-t tartalmazza

Kosár Megrendelem  

Ez maga a paradicsom! – ÖMKi-adomány az ország legnagyobb közösségi kertjének

A KÉK-kel közös akció célja felhívni a figyelmet a változatos, sokszínű, fenntartható mezőgazdaság és a közösségi élményen alapuló helyi termelés fontosságára, amelyek iránt az ÖMKi és a KÉK is elkötelezett.

Scroll down for English version.

Tavaly tavasszal, a “Talajtól a tányérig” kampányban örökbefogadók kertjeiben teszteltük őket, az augusztusi szüret után pedig a Bocuse d’Or nyertes séfpárosa, Szulló Szabina és Széll Tamás konyhájában is bizonyítottak kiemelkedő minőségű öko paradicsompalántáink, amelyekből az idén a Föld Napja alkalmából 30 darabot ajánlottunk fel a Kortárs Építészeti Központ (KÉK) Közösségi Kertek programja javára.

A biológiai sokféleség üzenetét zászlajára tűző idei világesemény, a 49. Föld Napja alkalmából 30 db öko palántát adományoztunk a Kortárs Építészeti Központ (KÉK) Közösségi Kertek programja javára, amelyeket a legnagyobb hazai ökologikus módszerekkel művelt városi egységben, a 2600 négyzetméter alapterületű Kerthatár Közösségi Kertben ültettünk el.

NÉZD MEG VIDEÓNKAT!

A KÉK-kel közös akció célja felhívni a figyelmet a változatos, sokszínű, fenntartható mezőgazdaság és a közösségi élményen alapuló helyi termelés fontosságára, amelyek iránt az ÖMKi és a KÉK is elkötelezett. Meggyőződésünk, hogy ezeknek a méltatlanul elfeledett tájfajtáknak helyük van a kiskertekben, az oktatásban, a vacsoraasztalokon. Valódi gasztronómiai ínyencségekről van szó, amelyeket eddig jóformán csak a génbankok őriztek, pedig kincset érő agrárörökséget hagytak ránk az adott tájban élő, azt alakító gazdálkodó elődeink.

Az ipari termelés miatt az utóbbi évtizedekben kiszorultak a kínálatból a tájfajta paradicsomok, közülük több tucatot szabadítottunk ki a génbankból 2012 óta. 2016-ig összesen 35 paradicsom tájfajtát vizsgáltak munkatársaink 28 együttműködő On-farm gazdaságban, tavaly pedig a biogazdálkodás és bioélelmiszer-fogyasztás népszerűsítését célzó kampányunk részeként be is mutattuk a legjobbakat.

A különleges ízvilágú tájfajták iránti érdeklődésre való tekintettel az öko palánták május közepétől – korlátozott mennyiségben – kereskedelmi forgalomban is elérhetők lesznek. Részletekért figyeld honlapunkat!

Click on the link below for English version:
PRESS RELEASE

Támogatók

  
Az oldalt fejlesztette:

Biztos vagy benne?


Mégsem Igen