Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
Élvonalbeli kutatás Ökológiai szemlélet Fenntartható jövő

Támogasd a munkánkat! hu en

Keresés


Szabadszavas keresés

Kategória

Téma

(Kijelölés törlése)
Keresés

Kosár tartalma

0 tétel van

Fizetendő:

Szállítási díj nélkül
Az összeg az ÁFÁ-t tartalmazza

Kosár Megrendelem  

Európa legnívósabb szakértői az élelmiszeripar és a mezőgazdaság jövőjéről

Találkozz az Európai Ökogazdálkodási Kongresszus előadóival személyesen szeptemberben Budapesten! 

2024. szeptember 10-12. között, Budapesten, a Pesti Vigadóban megrendezésre kerülő Európai Ökogazdálkodási Kongresszus komplex programjában izgalmas előadásokon, érdekfeszítő panelbeszélgetéseken és piaci elemzéseken keresztül vizsgáljuk az ökogazdálkodási ágazat legfrissebb témáit és kérdésköreit.

A konferenciára olyan neves nemzetközi előadók, szakértők kaptak meghívást, akik széleskörű tapasztalatuk révén meghatározó szemléletet és véleményt képviselnek az élelmiszeripar és a mezőgazdaság jövőjét érintő témákban. 

Catherine Geslain Lanéelle, az Európai Bizottság Mezőgazdasági Főigazgatóságának stratégiai és szakpolitikai elemzési igazgatója első kézből osztja meg nézeteit a fenntartható agrár-élelmiszertermelési rendszerre való áttérés lehetőségeiről, a Közös Agrárpolitika aktuális kilátásairól és jövő-álló irányairól. 

Speaker template_final_Catherine Geslain Lanéelle

Catherine Geslain Lanéelle kiemelkedő karriert futott be a mezőgazdasági fejlesztés területén. Felügyelte a KAP végrehajtását Franciaországban, vezette az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóságot (EFSA), valamint irányította a francia Mezőgazdasági és Halászati Minisztérium élelmiszerügyi osztályát. Széleskörű tapasztalata révén véleménye meghatározó az agrárpolitika jövőjéről. 

 
A szellemi tulajdonjogokról és a genetikai anyagokra vonatkozó szabadalmak kérdéseiről, az „új genomikai technikákról” szóló jogalkotási keretrendszerről a témában jártas szakértőket, köztük Frans Carree, a De Bolster Organic Seeds nemesítési osztály vezetőjét is lehetőség lesz meghallgatni. 

Speaker template_final_Frans Carree

Frans Carree 25 éve foglalkozik különböző zöldségnövények, például spenót, cékla és mángold nemesítésével. Jelenleg a De Bolster Organic Seeds nemesítési osztályát vezeti. Kilenc fős csapatukban arra törekszenek, hogy megfelelő fajtákat és 100%-ban ökológiai vetőmagokat állítsanak elő a vásárlók számára. Erőfeszítéseikkel azt szeretnék megmutatni, hogy a világot ökológiai gazdálkodással is lehet táplálni. 

Lee Holdstock, vezető üzlet- és kereskedelemfejlesztési menedzser a legfrissebb adatok alapján az európai ökológiai piac jelenlegi helyzetébe és alakulásába vezeti be az érdeklődőket. Emellett Anton Järild, kommunikációs stratégiai szakértővel (Organic Sweden) és Silvia Schmidt, szakpolitikai menedzserrel (IFOAM Organics Europe) közös panelszekcióban vizsgálják, miként lehet új és innovatív megközelítések alkalmazásával kommunikálni az ökológiai gazdálkodásról és az ökológiai termékekről, valamint hogyan lehet növelni az ökogazdálkodás és az ökotermékek ismertségét 2024-ben. 

Speaker template_final_Lee Holdstock

Lee Holdstock közel 25 éves élelmiszer- és textíliparban szerzett tapasztalattal rendelkezik, a fenntarthatóság, a felelős üzleti tevékenység és az ökológiai kereskedelem nagynevű szakértője. A Soil Association Certification – az Egyesült Királyság legnagyobb ökológiai tanúsítója munkatársaként számos projektet menedzsel, és több száz vállalkozásnak segít a marketing, a kommunikáció, az ellátási lánc fejlesztése és a piacra kerülés terén.  

A kongresszus vitaindító előadását Dr. Jürn Sanders tartja majd, amelyben az ökológiai gazdálkodásból származó jövedelmeket és az ökogazdaságok jövedelmezőségét vizsgálja pénzügyi válságok és infláció eseteire vonatkozóan is , valamint bemutatja az ökológiai és a nem ökológiai gazdálkodást összehasonlító elemzéseket is. 

Speaker template_final_Jürn Sanders

Jürn Sanders az ökológiai gazdálkodás gazdaságtanának élvonalbeli szakértője. Politikatudományt és közgazdaságtant, valamint biogazdálkodást tanult. A Svájci Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézetnél (FiBL) és a braunschweigi Thünen Intézetben (Németország) eltöltött két évtizedes kutatómunka után 2022-ben vette át a svájci FiBL Élelmiszer-rendszertudományi Osztályának vezetői posztját. 2023 óta a FiBL Svájc elnöke. Kormányzati szinten agrár- és fenntarthatósági politikai tanácsadóként tevékenykedik, valamint a Zürichi Műegyetem és a Kassel-Witzenhauseni Egyetem oktatója. 

Használd ki ezt az egyedülálló lehetőséget, hogy idén hazánkban kerül sor az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusra, találkozz előadóinkkal személyesen szeptemberben Budapesten! 

Várunk Budapesten a ,,Közös vízió kialakítása az élelmiszeripar és a mezőgazdaság jövőjéről" című Európai Ökogazdálkodási Kongresszuson! 

A kongresszus részletes programja és a regisztráció az alábbi linken érhető el.

Kapcsolódó tartalmak és további cikkek ebben a kategóriában

2021. március 26.

Hír
EU-s szinten prioritás az ökológiai gazdálkodás fejlesztése

Megjelent az új Ökogazdálkodási Cselekvési Terv

Részletek
2021. október 11.

Hír
Öko-Expó Hajdúnánáson

2021 október első hétvégéjén rendezte meg a NAK Hajdú-Bihar Megyei Szervezete a II. Öko-Expo kiállítást és konferenciát Hajdúnánáson, a Kendereskertben, amelyen az ÖMKi is képviseltette magát.

Részletek
2021. szeptember 23.

Hír
Mától szeptember 23-a az EU ökológiai gazdálkodás napja

A mai nappal az Európai Parlament, az Európai Unió Tanácsa és az Európai Bizottság közös nyilatkozatot írt alá, amely hivatalosan is kinyilvánította szeptember 23-át az EU Ökológiai Gazdálkodás Napjának.

Részletek

Kapcsolódó és további elemek a Shopban

Rendezvény
Európai Ökogazdálkodási Kongresszus 2024 - Budapest

Közös vízió kialakítása az élelmiszeripar és a mezőgazdaság jövőjéről

Részletek

Rendezvény
Öko gyümölcstermesztési szakmai nap

Fókuszban a gyümölcsültetvények tápanyag- és vízellátása

Részletek

Rendezvény
Szántóföldi Szakmai Nap 2022

Ökológiai gabona- és fehérjenövény termesztés

Fenntartható, ökológiai szójatermesztés fejlesztése

EIP-Agri projekt zárórendezvénye

Részletek

Támogatók

  
Az oldalt fejlesztette:

Biztos vagy benne?


Mégsem Igen