Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
Élvonalbeli kutatás Ökológiai szemlélet Fenntartható jövő

Támogasd a munkánkat! hu en

Keresés


Szabadszavas keresés

Kategória

Téma

(Kijelölés törlése)
Keresés

Kosár tartalma

0 tétel van

Fizetendő:

Szállítási díj nélkül
Az összeg az ÁFÁ-t tartalmazza

Kosár Megrendelem  

Cselekvési terv a hazai ökogazdálkodás fejlesztéséért

Itt a lehetőség, hogy közösen fejlesszük a hazai biogazdálkodást!

Elérhető a Nemzeti Cselekvési Terv az Ökológiai Gazdálkodási Fejlesztéséért című munkadokumentum, aminek megírásában az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet is jelentős szerepet vállalt. Az ágazati szereplők első körös véleményezése után a mostani verzióhoz is nagyon fontos lenne, hogy minél több javaslat érkezzen az Agrárminisztériumhoz, és ezek alapján megszülessen a 2021-2027. évi költségvetési ciklusra vonatkozóan Magyarország ökológiai gazdálkodási cselekvési terve.

Itt a lehetőség, hogy közösen tegyünk a hazai ökológiai gazdálkodási ágazat fejlesztéséért!
Mondd el a véleményed! Nemzeti Cselekvési Terv

Véleményezési határidő: 2021. október 4.

A Közös Agrárpolitika (KAP) Stratégiai Tervezése, összhangban az Európai Zöld Megállapodás célkitűzéseivel, előirányozza a 2021-2027. évi költségvetési ciklusra vonatkozóan Magyarország ökológiai gazdálkodási cselekvési tervének elkészítését. A Nemzeti Cselekvési Terv az Ökológiai Gazdálkodás Fejlesztéséért figyelembe kell vegye az elmúlt tervezési időszak (2014-2020) eredményeit, így például a hazai támogatás-bővülés hatására megduplázódott ökológiai művelésű területet és biogazdálkodói létszámot; másrészt a kihívásokat és megoldási lehetőségeiket, mint például a feldolgozottsági szint, a hazai ökotermék piac és a fogyasztói tájékoztatás növelését. Továbbá kiemelt feladata az ökotermékek hitelességét szavatoló ellenőrzési és tanúsítási rendszer megerősítése és megújítása.

Az ökológiai gazdálkodás egy olyan fenntartható termelési módszer, amellyel megőrizhetjük talajaink és vizeink védelmét, fokozzuk a biológiai sokféleséget, védjük a termelők és a saját egészségünket, és a természetet! Az ökológiai gazdálkodásból származó élelmiszerek iránti kereslet egész Európában folyamatosan növekszik. Egyre többen ismerik fel, hogy az élelmiszer alapanyagok szintetikus kemikáliák nélküli előállítása legalább annyira fontos, mint az, hogy mesterséges adalékanyagok és tartósítószerek nélkül dolgozzuk fel őket. Ezért olyan terméket választanak, amivel nemcsak egészségük, de környezetük védelméhez, nem utolsó sorban pedig a helyi biogazdaságok fejlődéséhez is hozzájárulnak.

Tudj meg többet az ökológiai gazdálkodásról: https://biokutatas.hu/hu/page/show/bio

Mondd el a véleményed! Nemzeti Cselekvési Terv

Véleményezési határidő: 2021. október 4.

Kapcsolódó tartalmak és további cikkek ebben a kategóriában

2020. december 2.

Hír
Válaszd a BIO-t és a hazait!

Kiváló magyar termelők és termékek a biogazdálkodás szolgálatában

Részletek
2019. július 4.

Oldal
Küldetésünk

Részletek
2021. január 18.

Hír
A jövőálló agrárium kialakításában vállalunk kulcsszerepet hazánk legnagyobb, ökológiai gazdálkodással foglalkozó kutatóintézeteként

Kutatási és szaktanácsadói szerepvállalásunkat folytatva, 2021-ben is a legjobb hazai agroökológiai gyakorlatok terjesztésén fogunk dolgozni.  

Részletek

Kapcsolódó és további elemek a Shopban

Kiadvány
A búza-kőüszög felismerése, megelőzése és védekezési lehetőségek az ökológiai gazdálkodásban

Az alábbi kiadványt nem lehet nyomtatott formában megrendelni. Az online verzió ingyenesen letölthető a jobboldali, információs sávban lévő linkre kattintva.

A búza-kőüszög, vagy büdösüszög (Tilletia caries) a búzán kívül más gabonaféléket is megfertőző gombabetegség, amely elsősorban a termés minőségét rontja. A Tilletia nemzetségbe több faj is tartozik, amelyek hasonló tüneteket okoznak, de közös jellemzőjük, hogy spóráik széllel és az egészséges szemek felületére tapadva terjednek, valamint közvetlenül a talajból fertőzhetnek. Összefoglalónk célja a kőüszög fertőzés jellemzőinek, a gomba életciklusának, valamint a fertőzés elleni védekezés módszereinek bemutatása.

Részletek

Kiadvány
On-farm kutatás 2013

Az alábbi kiadványt nem lehet nyomtatott formában megrendelni. Az online verzió ingyenesen letölthető a jobboldali, információs sávban lévő linkre kattintva.

Az ÖMKi 2012-ben kezdte meg on-farm kutatási programját. Az on-farm kutatási hálózat nem más, mint a hazai ökológiai gazdaságokban megvalósuló üzemi kísérletek rendszere.

Részletek

Magkeverék
ÖMKi Élő Sorköz vetőmagkeverék

Egységár: 4 399 Ft + ÁFA/kg

Részletek

Támogatók

  
Az oldalt fejlesztette:

Biztos vagy benne?


Mégsem Igen