Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
Élvonalbeli kutatás Ökológiai szemlélet Fenntartható jövő

Támogasd a munkánkat! hu en

Keresés


Szabadszavas keresés

Kategória

Téma

(Kijelölés törlése)
Keresés

Kosár tartalma

0 tétel van

Fizetendő:

Szállítási díj nélkül
Az összeg az ÁFÁ-t tartalmazza

Kosár Megrendelem  

Biofeldtage

Még több beszámoló az osztrák Biogazdálkodási napokról (Biofeldtage).

2021. augusztus 6-án és 7-én rendezték meg, immár második alkalommal, az osztrák Biogazdálkodási Napokat az Esterházy Biobirtokon, Donnerskirchenben, Burgenlandban. A siker még nagyobb volt, mint 2018-ban, hiszen idén már 11.000 fő látogatott ki a rendezvényre. A Biogazdálkodási Napok a téma iránt érdeklődő gazdálkodó szakemberek, valamint a fogyasztók találkozója is. A gazdák itt tájékozódnak az ökológiai agrotechnika, a fenntartható növénytermesztés és állattartás legújabb fejlesztései felől. Az érdeklődő fogyasztók pedig nyomon követhetik az élelmiszer útját a szántóföldtől egészen a tányérig és élvezhetik a regionális biogazdálkodók termékeinek változatosságát.

Andreas Kranzler, a FiBL Ausztria ügyvezetője, az egyik főszervező

Összesen 70 hektárnyi területen, 190 kiállító fogadta idén az érdeklődőket, akik 180 bio fajtakísérletnek és 20 különböző állatbemutatónak (köztük ritka és veszélyeztetett haszonfajtákkal) lehettek tanúi. 50 szakmai előadást hallgathattak meg a látogatók és „a jövő biogazdája” címet viselő kerekasztalbeszélgetésen értesülhettek a biogazdákat érintő legfontosabb kihívásokról (pl. értékesítési csatornák) valamint az azokra adható megoldási utakról (pl. direktmarketing). Több mint 100 mezőgazdasági gép (1 és 530 lóerő közötti teljesítménnyel) bemutatását élvezhették élőben, valamint változatos gyermekprogramokkal foglalhatták le a szülők a kicsiket 10.000 m2 (!) területen. Érdemes volt családostól kilátogatni, mert nagy élmény volt az esemény az új bio generációnak is. A látogatókat egy kisvasút vitte körbe, hogy könnyebb legyen az óriási helyszín bejárása. A rendezvény területén több helyen lehetett finomabbnál finomabb tanúsított bio ételeket fogyasztani, mi például a vadhúsból készült burgert és a bio fagyit részesítettük előnyben, de volt bio borozó és kávézó is.

Az öt szervező partner: a PANNATURA, az osztrák Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (FiBL), a BIO AUSTRIA szövetség, az osztrák Mezőgazdasági Kamara (LKÖ) valamint a BOKU egyetem méltán büszke lehet a sikerre. A Biogazdálkodási Napok folytatása nem kérdés, a pontos időpontot 2021 őszén fogják nyilvánosságra hozni.

A hivatalos sajtóközlemény németül:
https://www.biofeldtage.at/presse

Első beszámolónk: 
https://biokutatas.hu/hu/page/show/biofeldtage

Címlapfotó: A napelemeket már sokféleképpen használhatják a gazdaságokban is
Fotók forrása: ÖMKi

Kapcsolódó tartalmak és további cikkek ebben a kategóriában

2021. augusztus 10.

Hír
Biofeldtage 2021 - Ausztria

Bio szántóföldi napok (Biofeldtage) Ausztriában - Rövid beszámoló kollégánk jóvoltából

Részletek
2020. november 20.

Hír
Elindult a szakmai Facebook csoportunk!

A csoport célja, hogy hozzájáruljon a hazai ökogazdálkodási ágazat fejlődéséhez aktuális szakmai és gyakorlati információk megosztásával, az ágazatban érintett szereplők összekötésével és ezáltal egy országos szakmai hálózat megerősítésével.

Részletek
2019. augusztus 8.

Nemzetközi projektek
Öko feldolgozás - ProOrg

A legjobb feldolgozási módszerek kiválasztása

Részletek

Kapcsolódó és további elemek a Shopban

Kiadvány
Mezei aszat

A mezei aszat egyre nagyobb problémát jelent, különösen a nagy szervesanyag-tartalmú szántóterületeken gazdálkodók számára, ökológiai és konvencionális gazdálkodásban egyaránt. Ha sikerül megtelepednie, akkor kitartó munkára van szükség ahhoz, hogy az állományát elfogadható szintre szorítsuk vissza. 

Részletek

Rendezvény
Archív - ÖKOLÓGIAI GAZDÁLKODÁS - Ágazati konferencia 2020

Mit hoz a jövő? Trendek és kihívások a fenntartható mezőgazdaságban

Részletek

Rendezvény
Archív - Szántóföldi szakmai nap 2020 - Gabonától a kenyérig

Részletek

Támogatók

  
Az oldalt fejlesztette:

Biztos vagy benne?


Mégsem Igen