Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
Élvonalbeli kutatás Ökológiai szemlélet Fenntartható jövő

Támogasd a munkánkat! hu en

Keresés


Szabadszavas keresés

Kategória

Téma

(Kijelölés törlése)
Keresés

Kosár tartalma

0 tétel van

Fizetendő:

Szállítási díj nélkül
Az összeg az ÁFÁ-t tartalmazza

Kosár Megrendelem  

2019. június 11. Hír

BIO A MAGYAR MENZÁKON IS?

Egyre többször esik szó az ökológiai gazdálkodásból származó, vagyis bio alapanyagok felhasználásáról a közétkezetésben.

Nem hiába, hiszen tudjuk, hogy a legkiszolgáltatottabbaknak, fejlődésben lévő gyermekeinknek, betegeknek és idős embereknek lenne a legfontosabb, hogy szermaradványoktól mentes alapanyagokból összeállított étrendet kapjanak egészségük megőrzése vagy éppen visszanyerése érdekében.

Sok országban látunk már jó példákat. Az agrártermelésével is kiemelkedő Dániában a közétkeztetésben felhasznált alapanyagok közel 50%-a már minősített bio.
És bár hazánkban is egyre nő az igény a fenntartható gazdálkodásból származó, megbízható élelmiszertermékek iránt, még sokat kell tennünk a tudatos, hosszútávon is fenntartható táplálkozási szokásaink fejlődése érdekében.

Éppen ezért örömmel fogadtuk a hírt, hogy a közétkezetésbe kerülő alapanyagok minőségéről, és többek között a bio élelmiszerek bevonásáról itthon is elindult a párbeszéd.
A teljes cikket itt éritek el:

Minőségi alapanyagok kellenek a közétkeztetésben

Támogatók

  
Az oldalt fejlesztette:

Biztos vagy benne?


Mégsem Igen