Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
Élvonalbeli kutatás Ökológiai szemlélet Fenntartható jövő

Támogasd a munkánkat! hu en

Keresés


Szabadszavas keresés

Kategória

Téma

(Kijelölés törlése)
Keresés

Kosár tartalma

0 tétel van

Fizetendő:

Szállítási díj nélkül
Az összeg az ÁFÁ-t tartalmazza

Kosár Megrendelem  

A fenntarthatóság élvonalában – E.ON Energy Globe díjas az ÖMKi on-farm hálózata

Igazi mérföldkövet ünnepelhetett az ÖMKi a május 7-én rendezett E.ON Energy Globe Díjátadó Gálán, amit az energiavilág Oscar-díjának is tekintenek. A „Vállalkozás” kategóriában ugyanis az on-farm kutatói hálózatunk lett a díjazott és vihette haza a nyereményt, amely egy elektromos robogó.

Az E.ON idén második alkalommal hirdette meg az Energy Globe versenyt, mely a 177 országban zajló fenntarthatósági kihívás hazai fordulója. A többkörös, fél éven át tartó megmérettetésen több mint 200 jelentkező közül az ÖMKi on-farm kutatói hálózatát is beválasztották a legjobbak közé, a Vállalkozás kategória döntőjébe. A verseny közönség szavazással folytatódott, majd a leadott voksok valamint a szakmai zsűri döntése alapján 2018. május 7-én, a Várkert Bazárban rendezett Díjátadó Gálán kihirdették a kategória-győzteseket és az átfogó nyertest. Hat kategóriában ismerték el a legjobb fenntartható ötleteket és fejlesztéseket: Épület, Egyéni kezdeményezés, Jövő generációja, Ötlet és Vállalkozás. A Vállalkozás kategória díját  ifj. Chickán Attila, a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható fejlődésért (BCSDH) elnöke adta át Dr. Drexler Dórának, az ÖMKi ügyvezetőjének. A verseny fődíjasát, a Kistelegdi 2008 Építészeti Irodát, a „REBORN HOME” nevű intelligens lakóépület projektért egy elektromos Nissan LEAF autóval díjazták.

Korábban is díjazták a fenntartható mezőgazdaság terén végzett munkánkat

Az ökológiai gazdálkodás fellendítéséért végzett részvételi kutatási hálózatunkat másodjára díjazták ilyen rangos elismeréssel (az első az OMÉK Agrárfejlesztési díj 2017-ben). A díj nemcsak tovább ösztönzi kutatói tevékenységünket és fejlesztéseinket, hanem megerősíti a fenntartható, ökológiai gazdálkodás fontosságát, kiemelve a hazai ökológiai vállalkozásokat.

Köszönjük az on-farm hálózatban részt vevő gazdáknak, együttműködő partnereinknek, támogatóinknak és az E.ON Energy Globe verseny szervezőinek, hogy lehetővé tették ezt a sikert!

 

A rangos versenyről és az ÖMKi győzelméről szóló ATV Start+ adását itt tekinthetik meg: A környezettudatosság népszerűsítését díjazta az E.ON

 

Támogatók

  
Az oldalt fejlesztette:

Biztos vagy benne?


Mégsem Igen